ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή Μόσχας και ανησυχία στην Άγκυρα: Οι ισραηλινοί προσομοίωσαν θανατηφόρο πλήγμα εναντίον ρωσικού πολεμικού πλοίου! (βίντεο)

1 min read

Οργή επικρατεί στην Μόσχα από την ανεξήγητη κίνηση των ισραηλινών να βάλουν ως στόχο σε βίντεο προώθησης του νέου αντιπλοικού πυραύλους 5ης γενιάς ρωσικό πολεμικό πλοίο και εν τέλει να δείξουν την βύθιση του!

Αυτό δείχνει σε βίντεο η ισραηλινή εταιρεία Rafael στα αποκαλυπτήρια του νέου αντιπλοϊκού πυραύλου με ταυτόχρονη δυνατότητα κρούσης χερσαίων στόχων, Sea Breaker.

Ρωσικές πηγές χαρακτηρίζουν την κίνηση “ασυνήθιστη” και ερευνούν τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο. Πιστεύουν δε πως οι ισραηλινοί θέλουν να στείλουν “μήνυμα” στην Μόσχα.

Η Μόσχα ανησυχεί και δικαιολογημένα. Όποια χώρα προμηθευτεί τον συγκεκριμένο αντιπλοϊκό πύραυλο 5ης γενιάς αυτόματα δημιουργεί “συνθήκες άρνησης περιοχής” στον αντίπαλο καθώς είναι δύσκολα ανασχέσιμος από τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα.

Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα και την Άγκυρα. Ο πύραυλος είναι ιδανικός για το Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο και δεν μπορεί να αποκλειστεί τυχόν προμήθεια του από Ελλάδα και Κύπρο.

“Ο Sea Breaker βυθίζει ρωσικό πολεμικό πλοίο”

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρονται στο συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας τα εξής:

“Το Ισραήλ απειλεί ξεκάθαρα τα πολεμικά πλοία του Στόλου Μαύρης Θάλασσας με πυραυλικά κτυπήματα.

Δεν είναι τυχαίο πως η ισραηλινή εταιρεία Rafael επέλεξε στο βίντεο της να δείξει την βύθιση ρωσικού πολεμικού πλοίου από τον νέο αντιπλοϊκό πύραυλο 5ης γενιάς”.

Η κίνηση αυτή δείχνει πιθανότατα πως έρχεται κλιμάκωση και νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας και Ισραήλ. Οι ισραηλινοί θέλουν με αυτό τον τρόπο να στείλουν μήνυμα στην Ρωσία “μη εμπλοκής.

Ποιο ρωσικό πολεμικό πλοίο είναι

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς και αναλυτές, στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο πύραυλος Sea Breaker να πετά σε χαμηλό ύψος και να πλήττει το πολεμικό πλοίο με αριθμό 962. Οι Ισραηλινοί έχουν σβήσει τα υπόλοιπα στοιχεία.

Σύμφωνα με την Μόσχα πρόκειται για την κορβέτα R-71 “Shuya” κλάση 1241. Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1983 και είναι μέρος του Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

Πλοία της κλάσης 1241″Molniya” ξεκίνησαν να ναυπηγούνται επί εποχής ΕΣΣΔ και Ρωσίας από το 1979 έως το 1996. Η κλάση περιλαμβάνει διάφορες υπο-κλάσεις με διαφορετικό οπλισμό και κινητήρες.

Sea Breaker, νέος αντιπλοϊκός πύραυλος από το Ισραήλ

Στο βίντεο βλέπουμε το πέμπτης γενιάς οπλικό σύστημα κρούσης Sea Breaker της ισραηλινής εταιρείας Rafael εμβέλειας 300 χιλιομέτρων.

Το Sea Breaker μπορεί να εκτοξευθεί από ναυτικές πλατφόρμες, παράκτια περιπολικά  έως ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κορβέτες και φρεγάτες. Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχει και έκδοση παράκτιας άμυνας, που βασίζεται στους εκτοξευτές SPYDER.

Το βλήμα έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάζει μικρό ίχνος, είναι απρόσβλητο από ηλεκτρονικά αντίμετρα ενώ παρουσιάζει υψηλές αντοχές στις παρεμβολές.

Ακόμη έχει τη δυνατότητα πτήσης σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας (sea-skimming), εκτέλεσης ελιγμών αποφυγής και παρακολούθησης του ανάγλυφου σε χαμηλό ύψος άνωθεν της ξηράς.

Δείτε εικόνες

Δείτε το βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.