ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απάντηση από Μόσχα στην άσκηση του ΝΑΤΟ με ελληνική συμμετοχή: Απογείωσαν δεκάδες μαχητικά

1 min read

Όλα αυτά την ώρα που πραγματοποιείται η ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Breeze 2021» στη Μαύρη Θάλασσα και τη νότια Ουκρανία και με ελληνική συμμετοχή.

  • Η όξυνση της έντασης στη Μαύρη Θάλασσα, η εντεινόμενη ΝΑΤΟική στρατιωτική κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή με γιγάντιες ασκήσεις – και αντίστοιχες απαντήσεις της Μόσχας, η συνολικότερη επιχείρηση ευρωατλαντικής περικύκλωσης της Ρωσίας, με χαρακτηριστικά πεδία αντιπαράθεσης την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, συσσωρεύουν μεγάλους κινδύνους για την σταθερότητα στην περιοχή.
  • Η άσκηση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου, θα περιλαμβάνει πολλαπλά σενάρια ενώ, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική), θα γίνει φέτος με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχουσών χωρών στην ιστορία της άσκησης. Συγκεκριμένα, 32 χώρες από 6 ηπείρους παρέχουν 5.000 στελέχη, 32 πλοία, 40 αεροσκάφη και 18 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων και κατάδυσης.

Φέτος συμμετέχουν επίσης δυνάμεις και μέσα από Αλβανία, Αυστραλία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδά, Δανία, Αίγυπτο, Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Μαρόκο, Νορβηγία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Σενεγάλη, Ισπανία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Τυνησία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια σαφή αποτύπωση των σχεδιασμών τους για  ένα «παγκόσμιο ΝΑΤΟ».

Δημοσίευση στα Social Media