ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τεράστια παγκόσμια κινητοποίηση ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων σε θάλασσα και αέρα

1 min read

Για πρώτη φορά τρία ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια εισήλθαν στην Βαλτική, τουλάχιστον μετά το τέλους του «ψυχρού πολέμου», σε μία κίνηση που συνοδεύθηκε από στρατηγικές ασκήσεις της ρωσικής Αεροπορίας, αλλά και επιστροφή μονάδων του στην Μαύρη Θάλασσα.

Μια κινητοποίηση που μόνο «συνηθισμένη» δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος.

Το πρώτο υποβρύχιο που εισήλθε στην Βαλτική είναι το K-549 Knyaz Vladimir κλάσης Borei-A SSBN, το δεύτερο είναι το K-266 Orel κλάσης Oscar II SSGN και το τρίτο είναι το K-157 Vepr κλάσης Akula SSN

Την ίδια στιγμή αποσύρονται ρωσικές δυνάμεις από τον Στόλο της Μεσογείου και σπεύδουν στην Μαύρη Θάλασσα, στον στόλο της οποία ανήκουν και οργανικά: Η ναυαρχίδα του Στόλου, το ρωσικό καταδρομικό “Μόσκβα” και η φρεγάτα “Ναύαρχος Έσεν” απέπλευσαν από την Ανατολική Μεσόγειο με προορισμό την Μαύρη Θάλασσα.

Η U.S. Naval Forces Europe-Africa Command ανακοίνωσε πως το USNS Yuma (T-EPF 8) κλάσης Spearhead εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, με ένα Τάγμα Πεζοναυτών.

Τα σκάφη του τύπου είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν φορτίο έως 600 τόνων σε αποστάσεις έως και 1.200 ν.μ. με μέση ταχύτητα 35 κόμβων.

Τα σκάφη της κλάσης μπορούν να επιχειρούν από πρόχειρους λιμένες. Τα σκάφη διαθέτουν κατάστρωμα πτήσεων, ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης αντοχής 100 τόνων, έχουν πλήρωμα 42 ατόμων και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 416 στρατιώτες.

Μπορεί να μεταφέρει σχεδόν κάθε τύπου ελικόπτερα ακόμα και τα “βαριά” Sea Stallion.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, δεν υπήρξαν πληροφορίες για την είσοδο στην Μ. Θάλασσα του συγκεκριμένου πλοίου. Παρόλο αυτά ο 6ος Στόλος επιβεβαίωσε την άφιξη του “USNS Yuma”.

Οι Ρώσοι αναρωτιούνται για πιο λόγο εισήλθε το συγκεκριμένο πλοίο στη Μ. Θάλασσα και αν πρόκειται αν παραδώσει οπλικό φορτίο σε Γεωργία και Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 πέταξαν πάνω από τα διεθνή χωρικά ύδατα στην Μαύρη Θάλασσα συνοδευόμενα από Su-30M2.

Η πτήση διήρκεσε πέντε ώρες και τα αεροσκάφη προσομοίωσαν ταυτόχρονο πλήγμα σε πέντε εχθρικά πολεμικά σκάφη με την εκτόξευση περισσότερων από 15 βλημάτων προκειμένου να πετύχουν κορεσμό αεράμυνας

Ταυτόχρονα, εκτελέστηκε άσκηση «Αρμαγεδών» με στρατηγικά πλήγματα από 20 συνολικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS μαζί με τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού Il-78 με πτήσεις επάνω από Αρκτική, Βόρειο Ατλαντικό, Βαλτική και Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα αεροσκάφη εκτόξευσαν εικονικά μια σειρά νέων όπλων που «έπληξαν» τους στόχους σε απόσταση δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων με πυρηνικά όπλα

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά κάλυψαν πάνω από 4.000 χλμ. Απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Saratov από τις βάσεις σε Amur και Ryazan.

Σκοπός της άσκησης η μεταστάθμευση σε προκεχωρημένες βάσεις , ο ανεφοδιασμός στον αέρα και η καταστροφή στόχων επιφανείας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.