ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

La Repubblica: Κίνδυνος για σύγκρουση Ευρώπης – Τουρκίας

1 min read

«Tώρα ο κίνδυνος είναι μια σύγκρουση Ευρώπης- Τουρκίας», τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. H αναφορά είναι στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε τη Δευτέρα, με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, η La Repubblica υπογραμμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση απαίτησε να αλλάξει όνομα η προηγούμενη αποστολή της Ένωσης, η «Σοφία», διότι η κυβέρνηση Κόντε φέρεται να την θεωρούσε «υπερβολικά ανθρωπιστική».

«Το κύριο μέτωπο της νέας αποστολής θα είναι η ανατολική Μεσόγειος. Μια περιοχή ήδη τρομερά “ζέστη”, εξαιτίας των παράνομων τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών», προσθέτει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ακριβώς λόγω τού ό,τι τα όπλα στη Λιβύη δεν τα παραδίδουν διακινητές, αλλά κράτη – από την Τουρκία μέχρι τα Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Κατάρ – η νέα ευρωπαϊκή αποστολή θα πρέπει να βασισθεί σε μεγάλα πλοία, αναγνωριστικά αεροσκάφη και σε δορυφόρους κατασκοπίας».

«Θα χρειαστεί και η αναγκαία βούληση, ώστε ολα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έλεγχοι σε κάθε ύποπτο εμπορικό πλοίο. Αν είναι αναγκαίο, ανεβαίνοντας και πάνω στα πλοία αυτά», γράφει η La Repubblica.

«Η αποστολή αυτή κινδυνεύει να θέσει την Έυρωπαϊκή Ένωση σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης στην ανάλυσή της.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.