ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρετανία, Sunak προς Αλβανούς μετανάστες: Θα σας επιστρέφουμε στην πατρίδα σας ή σε άλλη χώρα

1 min read

Βρετανία είχε καταλήξει σε νέα συμφωνία με τη Αλβανία για τον περιορισμό του αριθμού των παράτυπων μεταναστών

Το θέμα των μεταναστών που φθάνουν σε μικρά σκάφη έχει αναχθεί σε σημαντικό πολιτικό ζήτημα για τη Συντηρητική κυβέρνηση, ιδιαίτερα για περιοχές της εργατικής τάξης στη βόρεια και κεντρική Αγγλία, όπου οι μετανάστες κατηγορούνται ότι δυσκολεύουν την εύρεση εργασίας και ότι ασκούν πιέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες

Ο πρωθυπουργός Sunak δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία είχε καταλήξει σε νέα συμφωνία με τη Αλβανία για τον περιορισμό του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν σε μικρά σκάφη, στο πλαίσιο των μέτρων για επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων για άσυλο.
Ο αριθμός των Αλβανών που φθάνουν στην Αγγλία διαπλέοντας τη Μάγχη έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια με τα κυβερνητικά στοιχεία να δείχνουν ότι οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν την πολυπληθέστερη ομάδα που φθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω αυτής της οδού.
Ο Sunka δήλωσε ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς η κυβέρνηση θα εισαγάγει νομοθεσία που θα απαγορεύει στους μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη να παραμένουν στη Βρετανία.
«Εάν εισέλθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο παράτυπα, δεν θα πρέπει να μπορείτε να παραμείνετε εδώ», δήλωσε ο Σούνακ στο Κοινοβούλιο. «Αντ’ αυτού, θα τίθεστε υπό κράτηση και γρήγορα θα επιστρέφετε είτε στην πατρίδα σας είτε σε μια ασφαλή χώρα όπου θα εξεταστεί η αίτηση ασύλου σας».

Το θέμα των μεταναστών που φθάνουν σε μικρά σκάφη έχει αναχθεί σε σημαντικό πολιτικό ζήτημα για τη Συντηρητική κυβέρνηση, ιδιαίτερα για περιοχές της εργατικής τάξης στη βόρεια και κεντρική Αγγλία, όπου οι μετανάστες κατηγορούνται ότι δυσκολεύουν την εύρεση εργασίας και ότι ασκούν πιέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες.
«Οι πολίτες είναι δικαίως οργισμένοι διότι βλέπουν αυτό που βλέπω εγώ, δηλαδή ότι αυτό, πολύ απλά, δεν είναι δίκαιο», δήλωσε ο Sunak. «Δεν είναι σκληρό ή κακό να θέλει κανείς να κόψει τη θηλιά εγκληματικών συμμοριών που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο… φτάνει πια».

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.