ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικίνδυνη εξέλιξη: Οι ΗΠΑ στέλνουν συστήματα Patriot στην Ουκρανία Την Πέμπτη η επίσημη ανακοίνωση

1 min read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη φάση της οριστικοποίησης των σχεδίων τους για την αποστολή πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, μια απόφαση που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ανέφεραν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τους Δυτικούς εταίρους της να της στείλουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, μεταξύ των οποίων και πυραύλους Patriot, για να προστατευθεί από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Στόχος των βομβαρδισμών αυτών έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι ενεργειακές υποδομές της χώρας. Αυτά τα αμυντικά συστήματα, όπως οι Patriot της εταιρείας Raytheon Technology Corp, είναι κατασκευασμένα για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.

Δύο από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο ότι δεν θα κατονομαστούν, είπαν ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει ακόμη και την Πέμπτη. Αναμένεται η επίσημη έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει ήδη προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ να μην χορηγήσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot και αποκάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία μια «εγκληματική οντότητα».

«Αν, όπως άφησε να εννοηθεί (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς) Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ προμηθεύσει τους Ουκρανούς φανατικούς με συστήματα Patriot μαζί με προσωπικό του ΝΑΤΟ, αυτοί θα γίνονταν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.