ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν τον «τραμπισμό» αλλά όχι τον Trump Εκρηκτικό προβάδισμα DeSantis

1 min read

Αντικρουόμενες είναι οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων για το ποιον από τους Donald Trump ή Ron DeSantis θα ήθελαν να έχουν υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του 2024.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη USA Today και το πανεπιστήμιο Suffolk δίνει προβάδισμα 23 ποσοστιαίων μονάδων στον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis (αν και ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την πρόθεση του να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) έναντι του Donald Trump, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του.
Πάντως, άλλες δημοσκοπήσεις δίνουν το προβάδισμα στον Trump (έρευνα της Morning Consult του δίνει προβάδισμα 18 μονάδων ενώ και η FiveThirtyEight επισημαίνει πως ο Trump εξακολουθεί να προηγείται στις περισσότερες μετρήσεις), αν και ειδικοί επισημαίνουν πως η τάση που καταγράφεται είναι πως «οι Ρεπουμπλικάνοι και οι συντηρητικοί ανεξάρτητοι ψηφοφόροι θέλουν τον «τραμπισμό» χωρίς όμως τον Trump».

«Παιδί» του Trump ο DeSantis

Όπως επισημαίνουν, αυτό άλλωστε δείχνουν οι μετρήσεις αλλά και οι πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.
Σε αυτήν την αναμέτρηση αφενός ο Ron DeSantis, φανατικός «τραμπιστής» και υπέρμαχος των υπερσυντηρητικών αξιών και αρχών για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα – π.χ. μετανάστευση, εκπαίδευση, ασφάλιση – πέτυχε τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη που κατέγραψαν οι Ρεπουμπλικάνοι, καθώς κατάφερε να επικρατήσει για τη θέση του κυβερνήτη της Φλόριντα κατατροπώνοντας τον Δημοκρατικό αντίπαλο του και «αλώνοντας» δημοκρατικά προπύργια αφετέρου η πολιτική «αίγλη» και το «εγώ» του Trump πληγώθηκε, καθώς πολλές από τις επιλογές του υπέστησαν συντριπτική ήττα.
Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι οι Ρεπουμπλικάνοι που χαρακτηρίζουν τον Trump ως loser, ως τον βασικό υπεύθυνο για την απώλεια της Γερουσίας και ως τον άνθρωπο που δεν έχει τη δυναμική να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογική και πολιτική νίκη στις προεδρικές του 2024.

Υποχωρεί ο ενθουσιασμός για τον Trump

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της USA Today, ο ενθουσιασμός στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων υποχωρεί για μια νέα θητεία του Trump.
«Τον Ιούλιο, το 60% των Ρεπουμπλικάνων ήθελε τον Trump να είναι υποψήφιος ξανά.
Τον Οκτώβριο, το ποσοστό αυτό είχε υποχωρήσει στο 56%.
Τώρα έχει πέσει στο 47%, τη στιγμή που το 45% λέει ότι δεν θέλει να είναι υποψήφιος για τρίτη φορά» αναφέρει η έρευνα.

Ο Biden κερδίζει τον Trump, ο DeSantis επικρατεί του Biden

Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι εάν κατέβει ο Trump, οι Ρεπουμπλικάνοι θα χάσουν και πάλι από τους Δημοκρατικούς, κάτι που δεν θα ισχύσει σε περίπτωση που υποψήφιος είναι ο DeSantis.
Συγκεκριμένα, η μέτρηση αναφέρει ότι ο Biden – δεν έχει ακόμα αποφασίσει επίσημα αν θα είναι υποψήφιος ξανά, αν και έχει εκφράσει τη θέληση του – θα επικρατήσει με 47% έναντι 40% του Trump, αλλά θα χάσει αν βρει απέναντι του τον DeSantis (47% έναντι 43% του Biden).
Πάντως και παρά τις δημοσκοπήσεις αυτές, ο Trump έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι διαθέτει όλη εκείνη την πολιτική ισχύ και δυναμική για να ξεπεράσει κάθε αντίπαλο που μπορεί να παρουσιαστεί μπροστά του ως εμπόδιο στην υλοποίηση των στόχων του.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.