ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρελαθήκαμε; Γερμανοί ήθελαν το Χριστό να μπαίνει στα Ιεροσύλημα με σκούτερ γιατί το γαιδουράκι έχει δικαιώματα (video)

1 min read

Ο κόσμος δεν πάει καλά και βρίσκεται πλέον στα όρια της παράκρουσης. Γερμανοί ζωόφιλοι απαίτησαν να μην εμφανίζεται πλέον η εικόνα του Χριστού να μπαίνει στα Ιεροσόλυμα με το γαιδουράκι, αλλά με… σκούτερ, για να προφυλαχθούν τα δικαιώματα του ζώου καθώς κάτι τέτοιο είναι αναχρονιστικό.

Η περίεργη απαίτηση των φανατικών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων στοχεύει απευθείας στο διάσημο θρησκευτικό φεστιβάλ Πάθους στο Oberammergau.

Οι θεατές που παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα θέαμα που αναπαριστά τις τελευταίες μέρες του Ιησού, σκηνές που επαναλαμβάνονται πιστά στο μικρό βαυαρικό χωριό από το 1634.

Στην πρώτη πράξη, ο Ιησούς κάνει βόλτες στην Ιερουσαλήμ σε γαϊδουράκι την Κυριακή των Βαΐων, αλλά το γερμανικό παράρτημα της ζωοφιλικής ακτιβιστικής οργάνωσης «ΡΕΤΑ» θέλει να προσαρμόσει το θρησκευτικό θέαμα πιο κοντά στις σύγχρονες τάσεις.

«Αυτές τις μέρες, ο Ιησούς δεν θα ταξιδεύει πλέον σε γαϊδουράκι. Προφανώς θα μπορούσε να ανέβει σε ηλεκτρονικό σκούτερ ή σε κάποιο άλλο ηλεκτρικό όχημα, φιλικό προς τα ζώα και το περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «PETA», Πέτερ Χόφκεν.

Η οργάνωση κάλεσε τον δήμαρχο του Oberammergau να εγκαταλείψει τη χρήση των ζώων στο φεστιβάλ του 2020, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 2.400 ενδιαφερόμενους και μισό εκατομμύριο τηλεθεατές.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BR24, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα συμμορφωθούν με τους κανονισμούς για την καλή διαβίωση των ζώων, αλλά δήλωσαν ότι η χρήση ενός ηλεκτρονικού σκούτερ είναι εκτός πλαισίου!

Πληροφορίες από το:  sputniknews.com

Δημοσίευση στα Social Media