ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το τουρκικό ΥΠΕΞ “στοχοποιεί” το Καστελόριζο χρησιμοποιώντας φωτό με την αποβίβαση στρατιωτικών

1 min read

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του στοχοποιεί κανονικά το Καστελόριζο, με αφορμή τις φωτογραφίες αποβίβασης στρατιωτικού προσωπικού στο νησί. Σε μία ανακοίνωση που τίποτα απ΄ όσα αναφέρει δεν στέκουν νομικά, δείχνουν απλά ότι ψάχνουν να βρουν αφορμή κλιμάκωσης, με κάθε τρόπο. Το περίεργο είναι ότι κάποιοι εντός της χώρας προσπαθούν να τους δώσουν τέτοιες αφορμές.

Η ανακοίνωση :

“Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Καστελόριζο δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ.

Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) τελεί υπό καθεστώς αποστρατικοποίσης σύμφωνα με τη Συνθήκη των ΠΑΡΙΣΊΩΝ ΤΟΥ 1947.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν,  αυτό είναι μια νέα ένδειξη της αδιαφορίας της Ελλάδας για τους  νόμους και των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού.

Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας.

Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα.

Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα ηττηθεί.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μέχρι το τέλος.”

Οι πληροφορίες που επικαλούνται οι Τούρκοι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν χθες από διάφορους λογαριασμούς στο twitter και όσοι είχαν παρακολουθήσει την κρίση των Ιμίων το 1996, ήταν περίπου βέβαιοι ότι οι Τούρκοι δεν θ΄ άφηναν χαμένη την ευκαιρία να επαναλάβουν τα γνωστά τους “επιχειρήματα” για αποστρατικοποιημένα νησιά κλπ. Προφανώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο νομιμότητας σ΄ αυτά που λέει η Άγκυρα,το θέμα όμως είναι ότι βρισκόμαστε σε μια αντιπαράθεση στην οποία η νομιμότητα μικρή σημασία έχει. Η Τουρκία, όπως και το 1996 θα επαναλαμβάνει τα γνωστά περί αποστρατικοποίησης.

Οι φωτογραφίες που προέρχονται από διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, δείχνουν στρατιωτικούς να αποβιβάζονται σε νησί Γρήγορα έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου προκαλώντας το ερώτημα αν είναι σε γνώση του ΓΕΕΘΑ ή όχι. Αν δηλαδή ήθελε να δείξει την παρουσία στρατού που έτσι κι αλλιώς βεβαίως είναι γνωστή. Η απάντηση είναι όχι.

Ερώτημα προκύπτει επίσης -και το θέτουμε από χθες- τι σκοπεύει να κάνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με το πλήθος ανώνυμων που εμφανίζονται ως “ειδικοί” στο χώρο της Άμυνας, διακινώντας πληροφορίες και υλικό που όχι μόνο αποπροσανατολίζουν αλλά προκαλούν και προβλήματα στη χώρα. Θα ελεγχθούν ή εξυπηρετεί η παρουσία τους σε κάτι;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.