ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκλογές στην Τουρκία: Αιματηρά επεισόδια με νεκρό και τραυματίες

1 min read

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία, με το πολιτικό κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίσθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών στο Ντιγιάρμπακιρ, την κύρια κουρδική πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο ομάδες στη διάρκεια των σημερινών εκλογών με αποτέλεσμα ένα νεκρό και δώδεκα τραυματίες», δήλωσε επίσης ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Ντιγιάρμπακιρ.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επεισόδια έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις. Το Politic Turk δημοσίευσε βίντεο που δείχνει πετροπόλεμο μεταξύ υποστηρικτών διαφορετικών υποψηφίων.

Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής περίπου 63 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν δημάρχους. Ενδεικτικό του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ότι το μήκος του ψηφοδελτίου στην Κωνσταντινούπολη φτάνει τα 97 εκ., τα 86 στη Σμύρνη και τα 79 εκ. στην Άγκυρα.

Πηγή liberal.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.