ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε τη δημιουργία πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς

1 min read

Το κτίριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.  Φωτογραφία αρχείου

WASHINGTON, 9 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ συμφώνησαν σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων για την ανάπτυξη των πυραύλων μέσου βεληνεκούς επίγεια ως απάντηση στην «παραβίαση της Ρωσίας, της Συνθήκης για την Εξάλειψη των μέσου βεληνεκούς και μικρότερου βεληνεκούς πυραύλων (Συνθήκη INF)», η απόφαση είναι εγγεγραμμένη στην πρόταση της άμυνας οικονομικό έτος 2018, το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο προϋπολογισμός διαθέτει 58 εκατομμύρια $ «στην αντιμετώπιση της παραβίασης της ρωσικής συνθήκη INF, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης στις εδάφους πυραύλους μέσου βεληνεκούς που θα θέσει τις ΗΠΑ κατά παράβαση της σύμβαση “.

Έτσι, οι νομοθέτες επιτρέπονται, αλλά δεν απαιτούν την Πεντάγωνο να αναπτύξει ένα τέτοιο πύραυλο που θα μπορούσε να αποτελέσει παραβίαση της συμφωνίας INF.

Η Συνθήκη INF υπεγράφη το 1987 στην Ουάσινγκτον και είναι αόριστης διάρκειας. Απαγορεύει στα συμβαλλόμενα μέρη να εκτελούν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουαζιέρας με εμβέλεια 500 έως 5,5 χιλιάδων χιλιομέτρων.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα ότι δημιουργούν συστήματα που παραβιάζουν τη Συνθήκη INF. Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, έγιναν συχνά κλήσεις για τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου το οποίο θα έδινε άμεση ευθύνη στη Ρωσία για παραβίαση της συνθήκης και προετοιμάζει το δρόμο για τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από αυτήν με τον ίδιο τρόπο που απέσυρε η Ουάσιγκτον από τη συνθήκη ΑΒΜ.

Στην περίπτωση αυτή, το Πεντάγωνο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου συνεχίζει να ισχυρίζονται ότι η συνθήκη INF προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον δεν προέβη σε επίσημες προσπάθειες να αποσυρθεί από τη συνθήκη.

Κατά τη γνώμη της Μόσχας, ακόμη και τα τρέχοντα συστήματα πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να λειτουργεί όχι μόνο αντιπυραυλικής, αλλά τύμπανα και πυραύλους κρουζ – η τελευταία της συνθήκης INF δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί στην ξηρά.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ανησυχούν σοβαρά για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν μη επιχειρηματολογούμενα επιχειρήματα βάσει της Συνθήκης ως πρόσχημα για λήψη αντιμέτρων εναντίον της Μόσχας. Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε ότι η ρωσική ηγεσία έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένα τη δέσμευσή της για τις υποχρεώσεις των ΥΠΠ και ότι “δεν υπήρξαν παραβιάσεις εκ μέρους μας”. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι η Μόσχα “έχει πολύ σοβαρές ερωτήσεις σχετικά με τις ΗΠΑ σχετικά με ορισμένες” ελευθερίες “με την εκπλήρωση της συνθήκης από τους ίδιους τους Αμερικανούς.

РИА Новости

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.