ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το “βρώμικο παιχνίδι” Αλβανίας-Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας

1 min read

Σύμβουλος του Ερντογάν ταξίδεψε στην Αλβανία για να συναντήσει τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.  Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τούρκος σύμβουλος δεν είχε εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί, συνεπώς βρέθηκε στα Τίρανα με σκοπό να μεταφέρει μήνυμα  του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, προς το αλβανό Πρωθυπουργό και στενό του φίλο Ε. Ράμα.

Από τις επεκτατικές βλέψεις τόσο των Τούρκων, όσο και των Αλβανών, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως οι απανωτές συναντήσεις αξιωματούχων Άγκυρας και Τιράνων, πραγματοποιούνται με στόχο την ενορχήστρωση σχεδίων για υλοποίηση των επεκτατικών επιθυμιών και της υποβάθμισης του Ελληνισμού.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του εκπροσώπου της Προεδρίας της Τουρκίας , Ιμπραχίμ Καλίν, που βρίσκεται στα Τίρανα και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.

Ο Έντι Ράμα χθες το βράδυ συναντήθηκε σε δείπνο εργασίας στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Καλίν, τον πρόεδρο της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), Σερντάρ Τσαμ και τον αναπληρωτή επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Σελίμ Αργκάν.

Στο δείπνο παρακάθισαν επίσης ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ, οι Αλβανοί υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Αρμπέν Αχμετάι, Εσωτερικών Σαντέρ Λιέσι, Ενέργειας και Υποδομών Νταμιάν Γκικνούρι καθώς επίσης ο δήμαρχος των Τιράνων, ανώτατα στελέχη των Τουρκικών Αερογραμμών και του ιδιωτικού τομέα.

Επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Όπως αποκαλύψαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ ημερών, άξονας Ερντογάν-Ράμα κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις για τη Χειμάρρα, καθώς Τίρανα-Σκόπια-Άγκυρα επιτίθενται συνεχώς στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως έρχονται τουρκικές βάσεις στην Αλβανία.

Σχέδιο του Τούρκου προέδρου είναι τελικά οι αλλοπρόσαλλες και ακατανόητες προκλήσεις Σκοπιανών και Αλβανών κατά της Ελλάδος; Έκτακτη συνάντηση στην Άγκυρα είχαν πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα μέσα σε ένα πέπλο μυστηρίου.

Το ταξίδι αυτό υλοποιήθηκε ανήμερα του μνημόσυνου του Βορειοηπειρώτη Κ.Κατσίφα στους Βουλιαράτες και των συζητήσεων για τον προσδιορισμό των ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά και της μεγάλης διαρροής των καταλόγων των πρακτόρων της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας.

Οι δύο παραδοσιακοί σύμμαχοι, με κοινό εχθρό την Ελλάδα, ήταν σαφέστατο ότι «ετοίμαζαν κάτι βρώμικο» μέρος του οποίου πιθανόν να είδαμε χθες με την δημοσιοποίηση της απόφασης για την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων της Χειμάρας και άλλων περιοχών, για την τουριστική τους ανάπλαση από τουρκικές εταιρείες όμως του είδους.

Διαβάστε  Πολιτική κρίση στις ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας

Το σχέδιο Αλβανίας και Τουρκίας ίσως να μην αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή μόνο τουριστικά σχέδια για ξενοδοχεία και μαρίνες, αλλά και πιθανόν στρατιωτικού χαρακτήρα εγκαταστάσεις.

Δημοσίευση στα Social Media