ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θρίλερ: Οπλικά συστήματα μεταφέρει μυστικά η Τουρκία στη Λιβύη – ΦΩΤΟ

1 min read

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ξένων δικτύων που αναφέρουν ότι οι δυνάμεις που συμμάχησαν με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίχθηκε από τον ΟΗΕ στη Λιβύη, έχει λάβει μια μεγάλη παρτίδα των τεθωρακισμένων οχημάτων BMC Kirpi από την Τουρκία.

Η κυβέρνηση του Εθνικού Συμφώνου δημοσίευσε φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, αποκαλύπτοντας ότι έλαβαν επίσης πυρομαχικά και άλλα όπλα. Δεκάδες οχήματα φωτογραφήθηκαν τη στιγμή που εκφορτώνονταν από πλοίο, με το όνομα «Amazon» και καταγεραμμένο στη Μολδαβία.

Η αποκάλυψη γίνεται τη στιγμή που ο στρατάρχης Χαφτάρ επιχειρεί να εκτοπίσει το καθεστώς της Λιβύης και έχει την έμμεση υποστήριξη του Μακρόν αλλά και του άξονα Σαουδικής Αραβίας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Χαφτάρ πρεσβεύει το ήπιο Ισλάμ και εχθρεύεται τη μουσουλμανική αδελφότητα με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις ο Ερντογάν.

View image on Twitter

Η Τουρκία επιχειρεί να ενισχύσει την κυβέρνηση στην Λιβύη τόσο γιατί εχθρεύεται τις δυνάμεις που την αντιμάχονται, ‘οπως τον αραβικό άξονα, όσο και για τους δικούς της γεωπολιτικούς σκοπούς. Η Άγκυρα χρειάζεται απεγνωσμένα τη Λιβύη για να βρει κοινό έδαφος στο θέμα της ΑΟΖ και να χρησιμοποιήσει την Τρίπολη ως μοχλό πίεσης κατά των σχεδίων Ελλάδας και Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο πως οι χάρτες της ΑΟΖ που κατά καιρούς δημοσιεύει η Τουρκία δείχνουν ότι η ΑΟΖ της ενώνεται με αυτήν της Λιβύης.

Για αλλού ξεκίνησε και αλλού βρέθηκε

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά των οπλικών συστημάτων έγινε μέσω του Αιγαίου και αρχικός τους προορισμός ήταν ο Λίβανος, όμως στα μισά άλλαξαν πορεία για να καταλήξουν στη Λιβύη.

Εντύπωση προκαλεί πως οι ΗΠΑ αν και έχουν μεγάλες μονάδες του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έκαναν κάποια κίνηση για να εμποδίσουν την τουρκική αποστολή ούτε και αναφέρθηκαν ποτέ στο γεγονός.

Την ίδια στιγμή ο Χαφτάρ βρίσκεται στην Ευρώπη όπου θα έχει συναντήσεις με Ιταλούς και Γάλλους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη.

Με πληροφορίες από AfricanMilitaryBlog

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.