ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκάρουν οι εικόνες από την πτώση ελικοπτέρου σε παιδικό σταθμό στην Ουκρανία Νεκρά 3 παιδιά και τουλάχιστον 13 άνθρωποι

1 min read

«Στην αρχή ακούστηκε βουητό, σαν να πετούσε κάτι. Κάναμε ησυχία και μετά τη λάμψη ακούσαμε έκρηξη. Όλοι πέσαμε κάτω και πήγαμε γρήγορα στο καταφύγιο. Στο σταθμό είχαν φτάσει μόλις τέσσερα παιδιά, οι γονείς τους ήρθαν αμέσως και τα πήραν», ανέφερε η νηπιαγωγός.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσα τους τρία παιδιά. Από τους σχεδόν 30 τραυματίες, οι 15 είναι παιδιά.

Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου και η ηγεσία του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών: ο υπουργός Ντενίς Μοναστίρσκι, ο υφυπουργός και ο γραμματέας του υπουργείου.

Στο ελικόπτερο Super Puma επέβαιναν συνολικά 9 άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορεί το βίντεο που πιθανόν έχει καταγράψει το ελικόπτερο στον αέρα, πριν από την πτώση.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου ανακοίνωσε ότι, το ελικόπτερο έπεσε ενώ πετούσε προς τη γραμμή του μετώπου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ελικόπτερο κατέπεσε από λάθος του πιλότου. Οι ουκρανικές αρχές ωστόσο, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να αποκλείουν το σενάριο της δολιοφθοράς.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου. Επίσης την είδηση δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν τον περσινό Φεβρουάριο στην Ουκρανία, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφερθεί σε κάποια ρωσική επίθεση στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Δυστυχώς αυτό συνέβη με ελικόπτερο της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης που εκτελούσε το καθήκον του», δήλωσε στο Apostrof TV ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ίχνατ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το ελικόπτερο φλεγόταν και στροβιλιζόταν πριν πέσει κοντά στον παιδικό σταθμό.

«Το ελικόπτερο έκανε κύκλο, καιγόταν και πέταξε προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως κατάλαβα, διάλεξε το μικρότερο κτίριο, γιατί δίπλα υπάρχουν ένα διώροφο κτίριο και ένα δεκαόροφο» είπε μία κάτοικος της περιοχής.

Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε παράλληλα ότι διεξάγει έρευνα και ότι εξετάζει όλα τα πιθανά αίτια.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Μπρόβαρι, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πηγές: Reuters, AFP, dpa, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.