ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκάρει η πρόταση του εισαγγελέα Ζητά την απαλλαγή του αστυνομικού για την υπόθεση μαστροπείας της 20χρονης στην Ηλιούπολη

1 min read

Η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση trafficking 20χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη που κατήγγειλε ότι ένας 39χρονος αστυνομικός την βίαζε και την κακοποιούσε και την εξέδιδε, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Εκτός από τον αστυνομικό, κατηγορούμενος ήταν και ο πατέρας της, τον οποίο η 20χρονη κοπέλα είχε καταγγείλει για βιασμό. 

Μάλιστα, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να απαλλαχθούν οι κατηγορούμενοι, καθώς, σύμφωνα με τη γνώμη του, η 20χρονη θα μπορούσε να πάρει άλλον δρόμο, δεν παραπλανήθηκε και επέλεξε αυτή τη ζωή για να κερδίσει την οικονομική της χειραφέτηση.

Ο Εισαγγελέας είπε ότι δεν αποδείχτηκαν οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό για κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. «Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες» είπε στην αγόρευσή του, ενώ πρότεινε να κριθεί ένοχος ο αστυνομικός μόνο για σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με το The Case, ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων :«Απευθύνομαι κυρίως στους ενόρκους. Θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδοχές. Η μια είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία, και ούσα ανεπανόρθωτα τραυματισμένη, παρασύρθηκε από άλλους ανθρώπους. Και η άλλη εκδοχή είναι ότι επέλεξε να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Και η λέξη που πρέπει να δώσουμε σημασία εδώ είναι η έννοια “ευάλωτος”. Και για να το κάνω πιο εύκολο, η τελική κρίση όλων μας θα έρθει αβίαστα αν απαντήσουμε σε μια ερώτηση: μπορούσε να πράξει αλλιώς; Είχε την πραγματική δυνατότητα να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο; Κατά την άποψή μου την είχε. Γιατί από κανένα αντικειμενικό στοιχείο θεωρώ ότι δεν προέκυψε ο βιασμός από τον πατέρα της, ούτε η εμπορία από άλλους ανθρώπους τους οποίους επέλεξε η ίδια για συντρόφους. Θεωρώ ότι δεν παραπλανήθηκε, αλλά ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ζωή. Είχε τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών της σε μια προσπάθεια να πετύχει την οικονομική της χειραφέτηση. Το απώτερο κίνητρο, για ποιο λόγο έκανε τις κατηγορίες, θεωρώ ότι είναι κοινωνικά ενδιαφέρον, αλλά για την σημερινή δίκη είναι παγερά αδιάφορο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.