Ρώσος υπουργός Άμυνας: Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ έχουν «τρύπες»

Newskamatero

Διερωτήθηκε γιατί η Πολωνία, η Ρουμανία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πρέπει να δίνουν χρήματα για να αποκτήσουν μια τέτοια «ομπρέλα»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, δήλωσε ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει αναπτύξει το ΝΑΤΟ στην Πολωνία, την Ρουμανία και την Αλάσκα μοιάζουν «με μια ομπρέλα που έχει τρύπες».

Ο Σεργκέι Σόϊγκου δήλωσε ότι η Ρωσία έχει δημιουργήσει το πιο σύγχρονο και προηγμένο όπλο στον τομέα αυτό, που είναι χρόνια μπροστά ενώ σε ορισμένους τομείς είναι δεκαετίες ολόκληρες. «Είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να ξεπερνά τα υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτά του αναπτύσσονται σήμερα στην Πολωνία, στην Ρουμανία και την Αλάσκα, και προγραμματίζεται να αναπτυχθούν στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, είναι μια ‘ομπρέλα’ αντιπυραυλικής άμυνας η οποία έχει τρύπες» δήλωσε ο Σόϊγκου, διερωτώμενος παράλληλα για το να πρέπει να δίνουν χρήματα για να αποκτήσουν μια τέτοια «ομπρέλα»

Αναφερόμενος στο νέο όπλο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι «θα μας επιτρέψει να εγγυηθούμε την ασφάλεια και να υπερασπίσουμε την κυριαρχία της χώρας μας για πολλές δεκαετίες μπροστά», «αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μας βοηθήσει να μην εμπλακεί η χώρας μας σ’ έναν νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών, τον οποίο προσπαθούν να μας επιβάλλουν επίμονα οι χώρες του ΝΑΤΟ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS,Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ο συριακός Στρατός καταλαμβάνει την ανατολική Γούτα - Μάχες σώμα με σώμα - Σοκαριστικά βίντεο

O συριακός Στρατός και οι συμμαχικές ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις είναι αποφασισμένοι να «τελειώσουν» τον ισλαμικό θύλακα της ανατολικής Γούτα εντός του Μαρτίου και όπως όλα δείχνουν αυτό θα επιτευχθεί μετά την κατάληψη της πόλη Hawsh al-Dawahirah. Είναι μια πόλη υπό ισλαμικό έλεγχο εδώ και μια εξαετία. Αυτό σημαίνει ότι […]