ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συρία: Δορυφόρος εντόπισε βάση πυραύλων του Ιράν που μπορεί να πλήξει το Ισραήλ

1 min read

Το Τελ Αβίβ προειδοποιεί και δηλώνει δια στόματος Νετανιάχου ότι δεν θα ανεχθεί «την παραβίαση των κόκκινων γραμμών» που έχει ορίσει

Βάση πυραύλων του Ιράν, μέσω της οποίας είναι δυνατόν να πληγούν στρατηγικοί στόχοι και κατοικημένες περιοχές στο Ισραήλ, «ανακάλυψε» δορυφόρος, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίσπευση των διαδικασιών μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ.

Το πυραυλικό σιλό του Ιράν, φέρεται να βρίσκεται ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, εντός της «κόκκινης γραμμής» που έχει θέσει ως όριο η κυβέρνηση του Ισραήλ. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όσο και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού, είχαν δηλώσει με κάθε σαφήνεια, ότι η παρουσία του ιρανικού στρατού στα εδάφη της Συρίας, κοντά στα σύνορά του, αποτελούν αιτία πολέμου και ότι είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν με όλα τα μέσα, την εδαφική ακεραιότητά της χώρας και την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών.

Η ιρανική πυραυλική βάση εντοπίστηκε από το δορυφόρο ImageSat International σε απόσταση 8 μιλίων βορειοδυτικά της Δαμασκού και στήθηκε από την Quds Force, τη δύναμη που αποτελεί το παράρτημα της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, του επίλεκτου σώματος που επιχειρεί με τον τακτικό ιρανικό στρατό.

Οι υποψίες για την ύπαρξη της βάσης δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο, όταν καταρρίφθηκε ένα ισραηλινό Drone παρακολούθησης και ένα μαχητικό F-16, από πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας.

Η φωτογραφία από το δορυφόρο…

Μιλώντας στη Διάσκεψη Ασφαλείας που διεξήχθη στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι προκαλεί και παραβιάσει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές που έχει ορίσει το Τελ Αβίβ στη Συρία. Χαρακτήρισε δε «τρομοκράτες» την κυβέρνηση της Τεχεράνης και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει την τρομοκρατία να πλανάται γύρω «από το λαιμό» του.

Την ίδια στιγμή, η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας με τις αντιδράσεις των Παλαιστινίων ολοένα και αυξάνεται, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση καταγράφονται εκατέρωθεν επιθέσεις και νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ και Αράβων που επιχειρούν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.