ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο συριακός Στρατός καταλαμβάνει την ανατολική Γούτα – Μάχες σώμα με σώμα – Σοκαριστικά βίντεο

2 min read

O συριακός Στρατός και οι συμμαχικές ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις είναι αποφασισμένοι να «τελειώσουν» τον ισλαμικό θύλακα της ανατολικής Γούτα εντός του Μαρτίου και όπως όλα δείχνουν αυτό θα επιτευχθεί μετά την κατάληψη της πόλη Hawsh al-Dawahirah.

Είναι μια πόλη υπό ισλαμικό έλεγχο εδώ και μια εξαετία. Αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά έχουν μεγαλώσει με ισλαμική προπαγάνδα από τους εξτρεμιστές σουνίτες της Jaysh Al-Islam μιας οργάνωσης που χρηματοδοτείται από την Σαουδική Αραβία και ίσως είναι ακόμα ισχυρότερη από την ίδια την συριακή Αλ Κάιντα.

Στην πόλη αυτή πριν μερικές ημέρες σκοτώθηκαν σε ενέδρα πάνω από 50 Σύροι στρατιώτες και ήταν επιτακτική ανάγκη η κατάληψή της για να συνεχιστεί η  περαιτέρω προέλαση του συριακού Στρατού ο οποίος υποστηρίζεται από την ρωσική και την συριακή Αεροπορία καθώς και από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους στο έδαφος.

Η πόλη θεωρείται εφαλτήριο για την συνέχιση της διείσδυσης στον «καρδιά» του θύλακα της East Ghouta.

Μαζί με την πόλη καταλήφθηκε και η στρατιωτική βάση μεταξύ των πόλεων Utaya και al-Shifuniyah

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι Σύροι στρατιώτες δείχνουν την Hawsh al-Dawahirah υπό τον έλεγχο του SAA και φαίνονται καταφύγια, τούνελ και οχυρώσεις όπως επίσης και σοροί νεκρών ισλαμιστών

Αμέσως μετά την κατάληψη της πόλης για δέυτερη νύκτα στην σειρά ο Syrian Arab Army (SAA) εξαπέλυσε μια μεγάλη νυκτερινή επίθεση στην East Ghouta.

Με εμπροσθοφυλακή τις επίλεκτες Tiger Forces, ο Syrian Arab Army επιτέθηκε στην βάση Pechora η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης Hawsh Dawahra.

Οι Tiger Forces κατάφεραν να καταλάβουν την βάση της Pechora μετά από σύντομη μάχη με την Jaysh Al-Islam.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε η επίθεση και στην πόλη Utaya, δυτικά των Al-Salihiyah και Al-Nashabiyah.

Φυσικά εντύπωση προκαλεί η συνεχόμενη «κλάψα» των δυτικών και εγχώριων ΜΜΕ για την επιχείρηση ανακατάληψης από εξτρεμιστές ισλαμιστές μια περιοχής που ανήκει στο συριακό κράτος

Νομίζουμε ότι το παρακάτω tweet εκφράζει την πραγματικότητα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση