ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παιχνίδια πολέμου στη Μεσόγειο: Άσκηση «αστραπή» της Τουρκίας ανοιχτά της Λιβύης (pics/vid)

1 min read

Με την ένταση να αυξάνεται μέρα με τη μέρα στη Μεσόγειο και την κατάσταση στη Λιβύη να περιπλέκεται όλο και περισσότερο, η Άγκυρα στέλνει μήνυμα πολέμου προς πάσα κατεύθυνση αποδεικνύοντας «πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά» μπορεί να αντιδράσει.

Ο Τουρκικός στρατός, την ώρα που όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στη Μεσόγειο και την επιχείρηση «IRINI», ανεβάζει το θερμόμετρο πραγματοποιώντας άσκηση μεγάλης κλίμακας η οποία αποτελεί -για πολλούς- προάγγελο μίας επίσημης στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη.

Οκτώ (!) ώρες διήρκεσε ο στρατιωτικός παροξυσμός της Τουρκίας. Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία έδρασαν από κοινού: Στην άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμμετείχαν 17 αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά,αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ιπτάμενα ραντάρ και αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού) και 8 φρεγάτες (η μισή ναυτική δύναμη τέτοιου τύπου της Τουρκίας, καθώς το τουρκικό ΠΝ διαθέτει συνολικά 16).

Ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NTV είπε ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα ύδατα της Λιβύης, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση.

Ο Τουρκικός τύπος, ελεγχόμενος από τον ηγέτη του, κάνει την άσκηση πρώτο θέμα προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει από τα πολλαπλά προβλήματα της Τουρκίας, και να δώσει στον Ερντογάν τα εύσημα μιας πρόωρης νίκης, κάτι που τόσο έχει ανάγκη μετά τις αλλεπάλληλες απώλειες στη Συρία.

Σε συνέντευξη του, Τούρκος αξιωματούχος, δηλώνει πως η άσκηση επιβεβαιώνει την ετοιμότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και το πόσο γρήγορα αυτές μπορούν να ανταποκριθούν σε μία πιθανή κρίση στη Λιβύη.

Ανεφοδιάζει του μισθοφόρους υπό το βλέμμα της Ελληνικής ΠΑ 

Πέρα από την άσκηση, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία ήταν απασχολημένη και για έναν ακόμη λόγο: Έπρεπε να στείλει ανεφοδιασμό στους μισθοφόρους. Τέτοιες επιχειρήσεις δεν αποτελούν είδηση καθώς συμβαίνουν μήνες τώρα, αλλά η συγκεκριμένη ήταν διαφορετική.

Πιο συγκεκριμένα δυο C-130E της ΤΗΚ και C-17A της Qatari Emiri Air Force πέταξαν χθες από το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης με τελικό προορισμό την ΑΒ Misrata στη Λιβύη μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό και Σύρους μισθοφόρους. Η αερογέφυρα αυτή, είναι σχεδόν καθημερινή από τις 21 Μαΐου, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά τα C-17A και C-130E συνοδευόντουσαν από F-16C Block 40 της ΤΗΚ, υπό τον φόβο της παρουσίας των MiG-29 της αεροπορίας του Εθνικού Λιβυκού Στρατού.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους στρατιωτικούς αναλυτές Ελληνική Πολεμική αεροπορία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και σήκωσε τα δικά της μαχητικά, από τη βάση της Σούδας, για να παρακολουθήσει τα τουρκικά

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.