Σα. Σεπ 19th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παιχνίδια πολέμου στη Μεσόγειο: Άσκηση «αστραπή» της Τουρκίας ανοιχτά της Λιβύης (pics/vid)

1 min read

Ο Τουρκικός τύπος, ελεγχόμενος από τον ηγέτη του, κάνει την άσκηση πρώτο θέμα προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει από τα πολλαπλά προβλήματα της Τουρκίας, και να δώσει στον Ερντογάν τα εύσημα μιας πρόωρης νίκης, κάτι που τόσο έχει ανάγκη μετά τις αλλεπάλληλες απώλειες στη Συρία.

Σε συνέντευξη του, Τούρκος αξιωματούχος, δηλώνει πως η άσκηση επιβεβαιώνει την ετοιμότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και το πόσο γρήγορα αυτές μπορούν να ανταποκριθούν σε μία πιθανή κρίση στη Λιβύη.

Ανεφοδιάζει του μισθοφόρους υπό το βλέμμα της Ελληνικής ΠΑ 

Πέρα από την άσκηση, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία ήταν απασχολημένη και για έναν ακόμη λόγο: Έπρεπε να στείλει ανεφοδιασμό στους μισθοφόρους. Τέτοιες επιχειρήσεις δεν αποτελούν είδηση καθώς συμβαίνουν μήνες τώρα, αλλά η συγκεκριμένη ήταν διαφορετική.

Πιο συγκεκριμένα δυο C-130E της ΤΗΚ και C-17A της Qatari Emiri Air Force πέταξαν χθες από το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης με τελικό προορισμό την ΑΒ Misrata στη Λιβύη μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό και Σύρους μισθοφόρους. Η αερογέφυρα αυτή, είναι σχεδόν καθημερινή από τις 21 Μαΐου, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά τα C-17A και C-130E συνοδευόντουσαν από F-16C Block 40 της ΤΗΚ, υπό τον φόβο της παρουσίας των MiG-29 της αεροπορίας του Εθνικού Λιβυκού Στρατού.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους στρατιωτικούς αναλυτές Ελληνική Πολεμική αεροπορία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και σήκωσε τα δικά της μαχητικά, από τη βάση της Σούδας, για να παρακολουθήσει τα τουρκικά

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.