ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία σε Ισραήλ: “Το σχέδιο επέκτασης θα έχει σοβαρές συνέπειες”

1 min read

Ως “Μεσσίας” για τους απανταχού Μουσουλμάνους παρουσιάζεται ο Ερντογάν

Ευθεία επίθεση στο Ισραήλ υλοποίησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου παρουσιαζόμενος ως ο υπουργός της ηγέτιδας χώρας του Ισλάμ κατά του Ισραήλ. 

Έχουμε σαφείς ενδείξεις τουρκικής επιθετικότητας κατά του Ισραήλ, αυτήν την φορά από μια Άγκυρα που κινείται στη λογική άλλων παρελθόντων εποχών, που διαφέντευαν Οθωμανοί Σουλτάνοι.   

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου δήλωσε στον οργανισμό Αραβικών χωρών (OIC) ότι όλες οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δείξουν στο Ισραήλ ότι το νέο σχέδιο επέκτασης του Ισραήλ «θα έχει σοβαρές συνέπειες».

“Το σχέδιο του Ισραήλ να επεκτείνει την κυριαρχία του στην κοιλάδα του Ιορδάνη και σε τμήματα της Ιουδαίας και της Σαμάρειας, θα «καταστρέψει όλες τις ελπίδες» για διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο ανώτατος διπλωμάτης της Τουρκίας.

«Εάν η κατοχική δύναμη [Ισραήλ] διασχίσει την κόκκινη γραμμή, εμείς [μουσουλμανικές χώρες] πρέπει να δείξουμε ότι αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Καβούσογλου κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Η εικονική συνάντηση, η οποία ήταν υπό την επίβλεψη της Τουρκίας κατόπιν αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής,ήταν αφιερωμένη στο ζήτημα της προγραμματισμένης επέκτασης του Ισραήλ.

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε λέγοντας ότι «η προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη από το Ισραήλ και οι παράνομοι εποικισμοί θα ήταν μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και προειδοποίησε ότι αυτό θα τερματίσει τη λύση των δύο κρατών και θα την αντικαταστήσει με τη λύση του ενός κράτους (Ισραήλ), το οποίο θα είναι ένα «ρατσιστικό» κράτος”, κατά τον ίδιο πάντα.

Το πιο επικίνδυνο σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνο οι τουρκικές απειλές και η ρητορική Οθωμανικής περιόδου, αλλά η προσπάθεια να ηγηθεί η Τουρκία ενός μέρους των ισλαμικών χωρών ως ενιαία δύναμη.

Αυτό αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για ολόκληρη την Μέση Ανατολή αλλά και την Μεσόγειο, διότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να έχει χώρες ολόκληρες χώρες όπως διαφαίνεται ως “αντιπροσώπους”, οι οποίες θα “πειστούν” να πολεμήσουν ουσιαστικά για τα σχέδια του.

Εκτιμήσεις ειδικών στοχοποιούν αυτήν την επιλογή του Ερντογάν, θέλοντας ο ίδιος να παρουσιαστεί ως “Μεσσίας” για τους απανταχού Μουσουλμάνους ως κάτι προκλητικά σοβαρό και απειλητικό παραπέμποντας σε άλλες περιόδους.

Η Τουρκία έχει απειλήσει επίσης το Ισραήλ και για το θέμα του Τεμένους Αλ Ακτσά, μιλώντας και εκεί για “κόκκινες γραμμές”, οι οποίες αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορούν να φτάσουν και αν κάποια στιγμή η θρησκεία (Ισλάμ) εμπλακεί με την πολιτική ακόμα πιο σοβαρά για την Άγκυρα.            

Δημοσίευση στα Social Media