ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεκίνησε η σύγκρουση Αιγύπτου-Τουρκίας – Άγκυρα: ”Στόχος να ρίξουμε τον Σίσι” Δείτε βίντεο

1 min read

Το είπαν ξεκάθαρα οι Τούρκοι. Μετά την Λιβύη, εάν βέβαια τα καταφέρουν, στόχος είναι η Αίγυπτος. Αυτό δήλωσε ο Mesut Hakki Cosan, μέλος του
Προεδρικού Συμβουλίου ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Βέβαια πολεμικά δεν μπορεί να γίνει αυτό, αλλά η Άγκυρα θα παίξει το ”χαρτί” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ο Σίσι πριν χρόνια πέτυχε μία τεράστια νίκη, καθώς συνέτριψε τα όνειρα Ερντογάν.

Η Άγκυρα δεν το ξέχασε αυτό και θέλει να εκδικηθεί. Στόχος της Τουρκίας να ξεκινήσει μέσω τρομοκρατικών επιθέσων μία εσωτερική αναταραχή, ενώ θα θελήσει να χρηματοδοτήσει και διάφορα κινήματα. Βέβαια δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό θέλει ο Ερντογάν.
Γι’αυτό και το Κάιρο πλέον μπαίνει και επίσημα στον πόλεμο της Λιβύης, καθώς δεν θέλει δύο μέτωπα ταυτόχρονα, το ένα είναι στο Σινά, όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Την ίδια στιγμή, το Rt Arabic κάνει μία σημαντική αποκάλυψη. Όπως σας ανέφερε χθες πρώτο το Πενταπόσταγμα, η Τουρκία έστελνε συνεχώς αεροπρικές δυνάμεις στην Λιβύη.

Tα C-130 πηγαινοερχόντουσαν, ενώ σηκώθηκε και ελληνικό κατασκοπευτικό στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πηγές του Χαφτάρ, οι δυνάμεις του LNA αναχαίτισαν αρκετά τουρκικά cargo και τελικά αυτά δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στην Μισράτα. Tαυτόχρονα έο βίντεο με αιγυπτιακές δυνάμεις να κινούνται προς τα σύνορα με την Λιβύη κυκλοφορεί στο twitter, με τον Σίσι πλέον να έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Δείτε βίντεο:

Δημοσίευση στα Social Media