ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οσμή από μπίζνες μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν

1 min read

«Προσωπικές χάρες» του πρώτου στον δεύτερο με επίκεντρο μία κρατική τουρκική τράπεζα και την παράκαμψη των κυρώσεων στο Ιράν αποκαλύπτει το βιβλίο του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ηδη από το 2015, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συνέντευξής του, ο αμερικανός πρόεδρος είχε παραδεχθεί «μικρή σύγκρουση συμφερόντων» σε σχέση με την Τουρκία όπου έχει επιχειρηματικά συμφέροντα 

Trump Towers Konstantinoupolis

1η Δεκεμβρίου 2015. Ο υποψήφιος τότε Ντόναλντ Τραμπ παραχωρεί συνέντευξη στον Στιβ Μπάνον, τον μετέπειτα σύμβουλό του σε θέματα στρατηγικής, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και της χειραγώγησης ψηφοφόρων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. «Με την Τουρκία τι θα κάνετε; Είναι αξιόπιστος σύμμαχος;» ρωτάει ο Μπάνον. «Έχω μία μικρή σύγκρουση συμφερόντων επειδή έχω ένα μεγάλο, μεγάλο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη, και είναι μία εξαιρετικά επιτυχημένη δουλειά. Ονομάζεται Trump Towers: όχι ένας ουρανοξύστης, ως συνήθως, αλλά δύο. Και γνωρίζω την Τουρκία καλά, είναι αξιοθαύμαστος λαός. Έχουν δυνατό ηγέτη», απάντησε ο Τραμπ.

Τον Απρίλιο του 2012 η κόρη του Ιβάνκα είχε ταξιδέψει στην Τουρκία. «Σε ευχαριστώ πρωθυπουργέ Ερντογάν που ήσουν μαζί μας χθες για να γιορτάσουμε τα εγκαίνια των Trump Towers στην Κωνσταντινούπολη», έγραψε σε tweet της στις 20 Απριλίου εκείνης της χρονιάς. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για leasing του ονόματός του, ο ίδιος ο Τραμπ τρία χρόνια μετά, στην συνέντευξή του στον Μπάνον, παραδεχόταν ότι θα είχε μία «μικρή σύγκρουση συμφερόντων» με την Τουρκία εάν εκλεγόταν πρόεδρος. Και εκλέχθηκε. Και τώρα νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τα συμφέροντα και τις συνεννοήσεις του με τον Ερντογάν.

για τη συνέχεια Protagon

Δημοσίευση στα Social Media