ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός στην Ρουμανία: Στους εννέα οι νεκροί από τη γρίπη Η1Ν1-Κλειστά τα σχολεία…

1 min read

Τους εννέα έχουν φτάσει οι νεκροί στη Ρουμανία από τον ιό της γρίπης…

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν το Εθνικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου των Μεταδοτικών Ασθενειών και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ρουμανίας, ο αριθμός των θανάτων από τη γρίπη Η1Ν1 στη Ρουμανία έφτασε τους εννέα.

Το τελευταίο θύμα της γρίπης ήταν ένα βρέφος ηλικίας 11 μηνών στην επαρχία Βασλούι, που δεν είχε εμβολιαστεί και διαγνώστηκε με γρίπη Α, υποτύπου (H1).

Κλειστά τα σχολεία στη Ρουμανία λόγω γρίπης

Στη Ρουμανία, κλειστά είναι σχολεία στο Βουκουρέστι και το Σίμπιου εξαιτίας της γρίπης ή άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο έχει αποστείλει σε όλες τις σχολικές επιθεωρήσεις και στα σχολεία έγγραφο με το οποίο ζητείται η τήρηση των μέτρων προφύλαξης των μαθητών και των μαθητριών, ιδίως όσων έχουν επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, κυρίως λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος.

Συνολικά 763 μαθητές χάνουν μαθήματα από το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, ωστόσο, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και για τον λόγο αυτό, εάν κριθεί αναγκαίο θα ληφθούν τέτοια μέτρα και σε άλλες περιπτώσεις.

Κλιμάκια σχολικών επιθεωρητών διεξάγουν ελέγχους σε όλη τη χώρα και σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές πρόκειται να καταθέσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων στα συναρμόδια υπουργεία για να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.