ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες προκλήσεις Ντονμέζ: «Τελειώνει τις έρευνες το Oruc Reis και ‘τρυπάμε’! Αγοράζουμε κι άλλο γεωτρύπανο»

1 min read

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε σήμερα ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει να «χτενίζει» περιοχές σε Βορρά και Νότο με στόχο την ολοκλήρωση των ερευνών μετά από κάποιους μήνες και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν γεωτρήσεις μέρος των οποίων η Άγκυρα θα επιχειρήσει να τις κάνει εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Τώρα προχωράμε σε σεισμικές έρευνες βορρά-νότου», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ σε Τούρκους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι οι δισδιάστατες έρευνες θα συνεχιστούν για άλλους δύο μήνες και μετά θα ακολουθήσουν τρισδιάστατες. Στη συνέχεια, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε γεώτρηση.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ρωτήθηκε αν υπάρχουν σχέδια και για αγορά ή ενοικίαση ενός επιπλέον ακόμη γεωτρύπανου. Η απάντησή του ήταν ότι υπάρχουν κάποιες τέτοιες σκέψεις, αλλά βρίσκονται ακόμη σε στάδιο εξέτασης.

«Το εξετάζουν επί του παρόντος οι συνεργάτες μας. Ενδέχεται να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε, ανάλογα με το τι είναι πιο οικονομικό».

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε πάντως ότι το γεωτρύπανο Κανουνί βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας και το Νοέμβριο θα αποπλεύσει για την Μαύρη Θάλασσα για να ξεκινήσει έρευνες τον Ιανουάριο.

Προφανώς η Άγκυρα επιδιώκει να αποκτήσει και τέταρτο γεωτρύπανο για να δείξει στην Αθήνα ότι είναι αποφασισμένη να «τρυπήσει» ταυτόχρονα παντού: Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σε δύο σημεία (Κρήτη και Καστελόριζο), στην Μαύρη Θάλασσα και στην Κύπρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu