ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η γαλλική φρεγάτα La Fayette παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες Oruc Reis και Barbaros

1 min read

Η γαλλική φρεγάτα La Fayette παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες των δύο ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας του Oruc Reis και του Barbaros αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah. 

Να σημειωθεί ότι το Oruc Reis διεξάγει έρευνες στα τουρκικά χωρικά ύδατα πλέον ενώ επί 40 ημέρες ερευνούσε ελληνικές θαλάσσιες δικαιοδοσίες. Το Barbaros διεξάγει έρευνες δυτικά της Κύπρου.

Μια γαλλική φρεγάτα η La Fayette πλέει στα ταραγμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες των σεισμικών ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας, τα οποία διεξάγουν έρευνες για φυσικό αέριο.


Τα πρόσφατα πλάνα της γαλλικής φρεγάτας La Fayette που κυκλοφόρησε από την Agence France-Presse (AFP) δείχνουν ότι δώδεκα αξιωματούχοι που εργάζονται στο σκάφος ανιχνεύουν οθόνες όπου ξεχωρίζουν δύο τουρκικά εξερευνητικά πλοία, το Oruc Reis και το Barbaros.
Η Γαλλία από τον Αύγουστο έχει αναπτύξει μέρους του στόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ της Τουρκίας και Ελλάδας που αμφισβητούν εκατέρωθεν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.
Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι ακολουθεί μαξιμαλιστικές πολιτικές στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίζει ότι οι θαλάσσιες αξιώσεις της αποτελούσαν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.
Η Άγκυρα δήλωσε επίσης ότι οι ενεργειακοί πόροι κοντά στο νησί της Κύπρου πρέπει να μοιράζονται δίκαια μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και της ελληνοκυπριακής διοίκησης.
Στο ΝΑΤΟ έχει δημιουργηθεί ένας μηχανισμός μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για αποτροπή θερμών επεισοδίων.
Ωστόσο, η Ελλάδα και Κύπρος, με ισχυρή υποστήριξη από τη Γαλλία, απαιτούν σκληρότερη δράση.
Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να επανέλθουν στο θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο του 2020.

Η φρεγάτα La Fayette παρακολουθεί Oruc Reis και Barbaros

Με τον Πρόεδρο Macron της Γαλλίας να δεσμεύεται για «αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη» για την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση, η φρεγάτα  La Fayette έλαβε μέρος σε κινήσεις τον Αύγουστο ώστε να απομονωθεί η Τουρκία.
«Η πρωταρχική μας αποστολή είναι να παρακολουθούμε ότι συμβαίνει, να προσφέρουμε στην ηγεσία και στις πολιτικές αρχές τη δική μας κατανόηση της κατάστασης”, δήλωσε ο αρχηγός επιχειρήσεων του στόλου, Mathieu.
Στις οθόνες βρίσκονται το Τουρκικό Oruç Reis σε μια αμφισβητούμενη αποστολή έρευνας μεταξύ των ελληνικών νησιών Καστελόριζου και Ρόδου.
Επίσης το Barbaros, που πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες νοτιοδυτικά του νησιού της Κύπρου, συνοδευόμενο από δύο πολιτικά σκάφη για την προστασία των τεράστιων υποβρύχιων καλωδίων.
Κατά τη διάρκεια τριών μηνών στη θάλασσα, δεν έχουμε παρακολουθήσει ποτέ τόσο πολύ τους Τούρκους δήλωσε άλλη πηγή.
«Τα έχουμε συναντήσει πολλές φορές ξέρουμε ποια πλοία τα προστατεύουν.
Αλλά δεν παρεμβαίνουμε, αυτός δεν είναι ο ρόλος μας».
Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται καθημερινά αποστέλλονται στη γαλλική διοίκηση της μεσογειακής στρατιωτικής ζώνης (CECMED) στο Τουλόν.
Επίσης συμμετέχει και η διεθνής επιχείρησης Inherent Resolve για το Ιράκ και τη Συρία, καθώς και την οργάνωση Irini της Ευρώπης για την επιβολή εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.
Το καλοκαίρι, η Γαλλία αποσύρθηκε προσωρινά από την επιχείρηση ναυτικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ “Sea Guardian” στη Μεσόγειο, αφού καταδίκασε την “εξαιρετικά επιθετική” συμπεριφορά ενός τουρκικού πολεμικού πλοίου εναντίον ενός γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να ελέγξει ένα φορτηγό πλοίο που ήταν ύποπτο ότι μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.