ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

NATO: Η Γαλλία αναλαμβάνει την ηγεσία της στρατιωτικής δύναμης «υψίστης ετοιμότητας»

1 min read

Η Γαλλία αναλαμβάνει την ηγεσία της στρατιωτικής δύναμης ύψιστης ετοιμότητας του NATO, το Σάββατο για περίοδο ενός έτους.

Ο σχηματισμός, επίσημα γνωστός ως NATO’s Very High Readiness Joint Task Force (VJTF), δημιουργήθηκε το 2014 ως απάντηση στις κρίσεις στη Μέση Ανατολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, και είναι μόνιμα διαθέσιμος, με στράτευμα που ανέρχεται στα 40.000 άτομα, έτοιμος να κινηθεί εντός ημερών για να υπερασπιστεί οποιονδήποτε Συμμάχο.

«Ευχαριστώ τη Γαλλία για την ηγεσία της δύναμης ταχείας αντίδρασης του NATO το 2022», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ. Η Κοινή Ομάδα Εργασίας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας είναι μια ουσιαστική συνεισφορά στη συλλογική μας άμυνα και η ηγεσία της Γαλλίας είναι μια ισχυρή επίδειξη δέσμευσης και ικανοτήτων. Σε μια εποχή με προκλήσεις ασφαλείας άνευ προηγουμένου, δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση σχετικά με την αποφασιστικότητα του NATO: είμαστε μαζί για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε όλους τους Συμμάχους», πρόσθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Το δελτίο τύπου της Συμμαχίας αναφέρει: ««Το 2022, το VJTF θα αποτελείται από μια πολυεθνική δύναμη πολλών χιλιάδων στρατευμάτων. Η γαλλογερμανική ταξιαρχία των 3.500 στρατιωτών θα χρησιμεύσει ως ο πυρήνας της δύναμης. Με επικεφαλής το Σώμα Ταχείας Αντίδρασης της Γαλλίας στη Λιλ, η γαλλογερμανική ταξιαρχία είναι μια διεθνική μονάδα που υπογραμμίζει τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των Συμμάχων του NATO. Άλλες χώρες του NATO, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Πολωνίας θα παράσχουν επίσης δυνάμεις.»

Με πληροφορίες από: UK Defence Journal 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.