ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πούτιν – Λουκασένκο: Επιβεβαίωσαν σχέδια για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Λευκορωσία το 2022

1 min read

Οι ηγέτες Ρωσίας και Λευκορωσίας επιβεβαίωσαν τα σχέδιά τους για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στις αρχές του έτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντερ Λουκασένκο, πραγματοποίησαν συνάντηση στο «Konstantin Palace» στην Αγία Πετρούπολη, όπως ανέφερε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι δύο ηγέτες, επιβεβαίωσαν σχέδια για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Λευκορωσία το 2022.

Ο Λουκασένκο επισήμανε ότι η Ρωσία εξετάζει τις προτάσεις του για ασκήσεις στην Λευκορωσία, σημειώνοντας επίσης ότι η διεξαγωγή τους θα ωφελήσει τις σχέσεις των δύο κρατών.

«Θα τις κάνουμε στις αρχές της χρονιάς, ο στρατός θα συμφωνήσει, γύρω στον Μάρτιο ή τον Φεβρουάριο, δεν ξέρω πότε θα αποφασίσουν, είπε ο Πούτιν.

Ο Λουκασένκο είπε ότι οι Λευκορώσοι εκτιμούν την στήριξη της Ρωσίας και πρότειναν τη συνέχιση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, περιλαμβανομένων κοινών ασκήσεων και την δημιουργία στρατιωτικών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων.

«Θυμηθείτε, όσο και να αναπτύσσονται οι σχέσεις μας, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Και σας έχω ζητήσει για καιρό, να μην σταματήσουμε την συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα, την αμυντική βιομηχανία και σε στρατιωτικό-βιομηχανικό πλαίσιο», είπε ο Λουκασένκο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.