ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με αναφορά στον Μουσταφά Κεμάλ οι νέες μαγκιές του κατοχικού Ερσίν Τατάρ!

1 min read

«Μιλάμε τούρκικα σε αυτό το νησί, είμαστε μουσουλμάνοι. Η Ανατολία είναι η πατρίδα μας»!

Για δυο χωριστά κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο μίλησε ξανά το μαντρόσκυλο του Ερντογάν στα κατεχόμεναΕρσίν Τατάρ.

Έδωσε ομιλία στο Ίδρυμα Στρατηγικής και Κοινωνικής Έρευνας της Ομάδας Μαρμαρά και αναπαρήγαγε την προπαγάνδα της Άγκυρας, κάνοντας αναφορά μέχρι και στον Μουσταφά Κεμάλ και στη Συνθήκη της Λωζάνης, αναφέροντας ότι με τις προσπάθειές του προστέθηκε το άρθρο 16 στο οποίο αναφέρεται ότι αν υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στην Κύπρο, οπωσδήποτε η Τουρκική Δημοκρατία θα έχει θα έχει λόγο!

Κάνοντας επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο είπε ότι η ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν «εφαλτήριο για την Ένωση» και ότι «το Ε/κ- ελληνικό δίδυμο ανέλαβε πρωτοβουλίες για αλλαγή της Συνθήκης Εγγύησης και για άρση των εγγυήσεων της Τουρκίας, που θεωρούν απειλή για την Ένωση». Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα υποστήριξε ότι «η ελληνοτουρκική ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο και τις επιθέσεις κατά των Τούρκων στο πλαίσιο των σκοπών σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα».

Ως μόνη λύση αναγνωρίζει την ύπαρξη των χωριστών ίσων κυρίαρχων λαών και προκλητικά συνέχισε την ομιλία του λέγοντας:

«Ζούμε σε αυτή την γεωγραφία, η ‘τδβκ’ είναι μια πραγματικότητα και υπάρχει. Η ‘τδβκ’ βγήκε από τους κόλπους των Τ/Κ, ο ‘Τ/κ’ λαός που ζει σε αυτό το νησί με τους μάρτυρες και τον αγώνα του έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο 1974. Εάν πρόκειται να υπάρξει συνθήκη στην Κύπρο, μπορεί να είναι με την ύπαρξη δύο χωριστών ίσων κυρίαρχων κρατών που ζουν δίπλα δίπλα. Οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν στο νησί. Κερδίσαμε την ανεξαρτησία μας με την ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ του 1974. Η χώρα μας έχει σύνορα, έχουμε τους ανθρώπους μας, είτε τα αναγνωρίζετε είτε όχι. Μιλάμε τούρκικα σε αυτό το νησί, είμαστε μουσουλμάνοι. Η Ανατολία είναι η πατρίδα μας. Το κυριότερο είναι ότι δύο διαφορετικοί λαοί ζουν δίπλα δίπλα στην Κύπρο. Είναι αδύνατο να μπει μονομερώς η ΕΕ στην Κύπρο και να μας επιβάλει λύση. Οι Έλληνες λένε ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας θα βγει από την ανατολική Μεσόγειο και οι Τ/Κ θα αφομοιωθούν. Είναι αποδεκτό κάτι τέτοιο; Αυτό είναι ένα παιχνίδι. Δεν μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Όταν κοιτάμε την ιστορία μας, βλέπουμε από πού ήρθαμε. Μετά το 1974, η ‘τδβκ’ αναπτύχθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Η ειρήνη επιτεύχθηκε χάρη στον τουρκικό στρατό, και οι Έλληνες αναπτύχθηκαν επίσης χάρη σε αυτήν την ειρήνη. Είμαστε βέβαιοι ότι εάν ο τουρκικός στρατός αποσυρθεί από το νησί, θα ξαναρχίσουν οι συγκρούσεις»! 

Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως «είμαστε ένα τουρκικό κράτος στην καρδιά της ανατολικής Μεσογείου» και κάλεσε πίσω στο ψευδοκράτος τους τ/κ που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο πληθυσμός τους!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.