ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Καταιγίδα της Μεσογείου»: Με «τυμπανοκρουσίες» η έναρξη της άσκησης στα Κατεχόμενα από τις τουρκικές δυνάμεις (βίντεο)

1 min read

Με κάθε επισημότητα και σε ανώτερο επίπεδο ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι την έναρξη της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης “Akdeniz Fırtınası” ή “Καταιγίδα της Μεσογείου” η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-10 Σεπτεμβρίου ενώ θα περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση βολών από ναυτικές μονάδες, που μετά και την δημοσιοποίηση του βίντεο του τουρκικού ΥΠΑΜ για την συνέχιση των ερευνών από το Oruc Reis δείχνουν ότι η Τουρκία θέλει να επιβάλει το δικό της δίκαιο ακόμα και με στρατιωτικά μέσα εμπλέκοντας πλέον και την περιοχή της Κύπρου.

Η τουρκική “καταιγίδα” θα πραγματοποιηθεί στα κατεχόμενα με την συμμετοχή μονάδων του τουρκικού στρατού σε συνεργασία με την τουρκοκυπριακή στρατιωτική διοίκηση.

Μάλιστα ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η άσκηση γίνεται στα πλαίσια διατήρησης της Ειρήνης στην Μεσόγειο(άραγε ειρηνευτική επιχείρηση δεν αναφέρουν ότι ήταν η απόβαση και κατοχή της βόρειας Κύπρου το 1974;)

Σκοπός των ασκήσεων που θα διεξαχθούν όπως σχεδιάζονται κάθε χρόνο είναι, Τουρκοκυπριακές και τουρκικές δυνάμεις, να αποκτήσουν καλύτερη συνεργασία και διαλειτουργικότητα.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, ελικόπτερα και οπλικά συστήματα παντός είδους, ενώ θα εκτελεστούν σενάρια αεραπόβασης, σενάρια έρευνας και διάσωσης με ταυτόχρονη δράση των χερσαίων δυνάμεων που θα υλοποιήσουν βολές με πραγματικά πυρά. 

Στο βίντεο που ανέρτησε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο άμυνας φαίνεται το τουρκικό σκάφος να συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας συνοδεύει το βίντεο και με νέα προκλητικά μηνύματα γράφοντας στη λεζάντα:

«Οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν το καθήκον της συνοδείας/προστασίας του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis το οποίο συνεχίζει το έργο του στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία παράνομη πράξη ή πράξη εκφοβισμού δεν θα επιτραπεί στην περιοχή».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.