ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καρκινογόνα χημική ουσία εντοπίστηκε σε γνωστές μάρκες αποσμητικών

1 min read

Ανησυχητικά επίπεδα βενζολίου, μιας γνωστής χημικής ουσίας που προκαλεί καρκίνο, εντοπίστηκαν σε πάνω από τις μισές από τις 108 παρτίδες αντιιδρωτικών και αποσμητικών σπρέι σώματος από 30 διαφορετικές μάρκες, σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητου εργαστηρίου, η οποία κατατέθηκε αυτόν τον μήνα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Το βενζόλιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμακευτικών ουσιών ή προϊόντων επειδή είναι διαλύτης κατηγορίας 1 με «απαράδεκτη τοξικότητα», σύμφωνα με τον FDΑ, που ωστόσο επέτρεψε μια «προσωρινή» χρήση του σε υγρά απολυμαντικά χεριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θέτοντας το ανώτατο όριο στα 2 μέρη ανά εκατομμύριο.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ έχει θέσει ένα πολύ χαμηλότερο όριο -5 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb) – για την παρουσία βενζολίου στο πόσιμο νερό, έχοντας ως «στόχο 0 ppb για το  πόσιμο, καθώς και σε νερά σε ποτάμια και λίμνες, επειδή το βενζόλιο μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κολοσσός Procter & Gamble απέσυρε οικειοθελώς 17 διαφορετικούς τύπους αντιιδρωτικών Old Spice και Secret από τα ράφια.

Μια σειρά από άλλες μάρκες δεν έχουν ακόμη ανακληθεί, συμπεριλαμβανομένων παρτίδων των Tag, Sure, Equate, Suave, Right Guard και Brut, στα προϊόντα των οποίων είχαν εντοπιστεί επίπεδα βενζολίου ίσα ή περισσότερα από 2 μέρη ανά εκατομμύριο, δήλωσε ο David Light, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Valisure, του ανεξάρτητου εργαστηρίου που πραγματοποίησε τις έρευνες και υπέβαλε την αναφορά.

Άλλες παρτίδες αντιιδρωτικών και αποσμητικών για τις οποίες η Valisure διαπίστωσε ότι περιείχαν βενζόλιο σε επίπεδα έως και 2 μέρη ανά εκατομμύριο, αφορούν προϊόντα που παρασκευάζονται από τις φίρμες Summer’s Eve, Right Guard, Power Stick, Soft & Dri και Victoria’s Secret.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.