ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κόβουν τα έκτακτα χειρουργεία και στο Ιπποκράτειο – Κατάρρευση του Ε.Σ.Υ.

1 min read

Σε δραματικές – πρωτόγνωρες καταστάσεις έχει οδηγήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία η κυβερνητική αδιαλλαξία την ώρα μάλιστα που 7.000 υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τις διαβεβαιώσεις του Θάνου Πλεύρη ότι δεν θα αναβληθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία των ασθενών, όπως ανακοίνωσε με εγκύκλιο το υπ. Υγείας, την οποία υπέγραψε η Μίνα Γκάγκα, είναι πλέον πασιφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της.

Παρά την κατακραυγή γιατρών αλλά και της ΕΙΝΑΠ η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου να «κόψει» τα τακτικά χειρουργεία προκειμένου τα νοσοκομεία να εξυπηρετούν μόνο περιστατικά κορωνοϊού, η κυβέρνηση δεν πτοήθηκε και φυσικά δεν έκανε καμία κίνηση να ενισχύσει το σύστημα Υγείας, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Με ανακοίνωσή του το πρωί της Δευτέρας, ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε με έγγραφο την διοίκηση του νοσοκομείου ότι όλες οι λειτουργίες των χειρουργείων αναστέλλονται, επειδή δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με Covid-19. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι όλα τα περιστατικά που έχουν χαρακτηρισθεί ως «έκτακτα» και έχουν ήδη προγραμματιστεί, αναβάλλονται μέχρι να υπάρξει, ύφεση της πανδημίας ή μέχρι να ενισχυθεί το νοσοκομείο με προσωπικό!

Επιπλέον, στο έγγραφο αφήνεται να εννοηθεί όχι μόνο ότι οι ασθενείς με Covid δεν δέχονται την απαραίτητη φροντίδα αλλά το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, γεγονός που υποδεικνύει την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην βόρεια Ελλάδα.

Ψέματα λοιπόν όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας πριν από μερικές ημέρες, ο οποίος υποστήριξε: «Δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν. Είμαστε σε συνεργασία και με ιδιωτικές κλινικές αν χρειαστεί να γίνουν χειρουργεία». 

Στους ιδιώτες οι ασθενείς

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενείς που είδαν τα ραντεβού για τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους να ακυρώνονται, έχουν ήδη απευθυνθεί σε ιδιώτες, τους οποίους θα πληρώσουν από την τσέπη τους, προκειμένου να χειρουργηθούν.

Όλα αυτά μάλιστα, την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, καυχιέται ξεσπώντας σε γέλια ότι η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει άψογα στην πανδημία και ότι η κυβέρνηση προστάτευσε τους πολίτες!

Το δραματικό έγγραφο του «Ιπποκράτειου» ανάρτησε στον λογαριασμό της και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη η οποία τονίζει μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση επικίνδυνων ιδιωτικού συμφέροντος» και «Αν δεν θες να πεθάνεις, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.