ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων αδειοδότησης του εμβολίου της Pfizer από τον FDA

2 min read
  • Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν μια ομάδα επιστημόνων που ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου FOIA είπαν ότι η αποδέσμευση του συνόλου των εγγράφων που αφορούν την άδεια EUA (Emergency Use Authorization) του FDA θα πρέπει να έχει ολοκληγρωθεί όχι αργότερα από τις 3 Μαρτίου του 2022.

Γιατί τότε; Γιατί είναι οι 108 ημέρες που είχε στη διάθεσή του ο FDA για να εξετάσει αυτά τα έγγραφα προκειμένου να δώσει την επείγουσα άδεια, υποστήριξαν  οι δικηγόροι.

Ο FDA υποστήριξε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποδεσμεύει 80.000 σελίδες εγγράφων το μήνα. Το δικαστήριο απέρριψε τις εντάσεις του FDA και διέταξε την άμεση δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Είναι άγνωστο πόσα έγγραφα ή σελίδες θα πρέπει να δίνει στη δημοσιότητα ο FDA κάθε μήνα, αν και αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου 500, αλλά άλλες πληροφορίες αναφέρουν  ότι τόσες ζήτησε ο FDA, άλλες ότι τόσες διέταξε το δικαστήριο (με το πιθανότερο να συμβαίνουν και τα δύο) , οι πρώτες όμως 30 σελίδες δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε αυτές τα ανεπιθύμητες παρενέργειες AE (Adverse eventsαπό 1ης Δεκεμβρίου του 2020 έως την 28η Φεβρουαρίου του 2021 ανέρχονται σε 42086 εκ των οποίων οι 1227 ήταν θάνατοι, μετά την λήψη του εμβολίου, ενώ σημειώθηκαν και 270  αποβολές εμβρύων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.