ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η κόντρα Αγγλίας – Ρωσίας μεταφέρεται στα ανοικτά της Κύπρου;

1 min read

Επεισόδιο σημειώθηκε στις 27 Ιουνίου, μεταξύ του Βρετανικού Αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth και ρωσικών υποβρυχίων, τα οποία “κυνηγούσαν” την ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού. 

Η είδηση κυκλοφόρησε από τις τελευταίες μέρες από διεθνή μέσα, τα οποία επισημαίνουν ότι το επεισόδιο έγινε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύπρο. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Daily Telegraph, όταν το HMS Queen Elizabeth συνειδητοποίησε ότι καταδιώκεται από τα ρωσικά υποβρύχια, απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο δύο ελικόπτερα Merlin Mk2 για να ψάξουν για τα υποβρύχια.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να εντοπίσουν τις θέσεις των ρωσικών υποβρυχίων. Στην ομάδα κρούσης του HMS Queen Elizabeth,  συγκαταλέγονται δύο βρετανικά καταδρομικά Type 45, δύο φρεγάτες Type 23 και δύο πλοία γενικής υποστήριξης, τα οποία απέλευσαν από τις ακτές της Κύπρου τον Ιούνιο.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε τα εξής:

«Δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους επιχειρησιακά ζητήματα, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν θεσπιστεί ισχυρά μέτρα για την προστασία του HMS Queen Elizabeth και των πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού»

Το ρωσικό ναυτικό πιστεύεται ότι διαθέτει πετρελαιοκίνητα υποβρύχια στη Μεσόγειο, τα οποία βρίσκονται κοντά στη ναυτική τους βάση στο λιμάνι της Τάρτης.

Τα ελικόπτερα Merlin MK2 θεωρούνται κορυφαία στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Το φερόμενο «περιστατικό» έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά το επεισόδιο στην Μαύρη Θάλασσα, όταν σκάφη επιφανείας και αεροσκάφη της Ρωσίας έριξαν προειδοποιητικές βολές στο HMS Defender. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι οι μονάδες επιφανείας του κυνήγησαν τα ρωσικά υποβρύχια.

Σημειώνεται ότι, δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο να επιβεβαιώνει, τόσο τους ισχυρισμούς των Βρετανών, όσο και τους ισχυρισμούς των Ρώσων

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.