ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Για πρώτη φορά από εποχής ΕΣΣΔ ο ρωσικός Στόλος στον Κεντρικό Ειρηνικό 65 χλμ από την Χαβάη! – ΗΠΑ: “Ανατινάζουμε εύκολα την φρεγάτα “Varyag” και τους S-400 με PrSM” (βίντεο)

1 min read

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ιστορίας της Ρωσίας, ο Στόλος του Ειρηνικού διεξάγει τις μεγαλύτερες ναυτικές ασκήσεις από εποχής ΕΣΣΔ σε απόσταση μόλις 65 χλμ από την αμερικανική ναυτική βάση βορειοδυτικά της Χαβάης!

Όπως τονίζουν ρωσικές πηγές, “πρόκειται για μία πρωτοφανή στρατιωτική κινητοποίηση του ρωσικού Ναυτικού που διεξάγει ασκήσεις σε μια καινούρια περιοχή, το Κεντρικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού”.

“Πρώτη φορά ο ρωσικός Στόλος στον Κεντρικό Ειρηνικό”

Ο Ρώσος Ναύαρχος, Konstantin Kabantsov, είπε σχετικά:

“Η μοναδικότητα αυτής της άσκησης δεν είναι το μέγεθος της στρατιωτικής κινητοποίησης αλλά ο χώρος διεξαγωγής της, στον Κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό. Στην πρόσφατη Ιστορία του ρωσικού Στόλου, δεν έχουν διεξαχθεί ξανά τέτοιες ασκήσεις”.

Ο ρωσικός Στόλος αποτελείται από 20 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πλοία υποστήριξης.

Συγκεκριμένα στην στρατιωτική κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος οι φρεγάτες “Admiral Panteleev”, “Marshal Shaposhnikov”, οι κορβέτες “Gromkiy”, “Aldar Tsydenzhapov” και η ναυαρχίδα του Στόλου Ειρηνικού, το καταδρομικό “Varyag”, το πλοίο Διοίκησης Marshal Krylov μαζί με πυρηνοκίνητα υποβρύχια, ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Tu-142 MZ και Il-38 που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Kamenny Ruchey στο Sovetskaya Gavan, ένα εναέριο τάνκερ Il-75, μαχητικά MiG-31BM και τουλάχιστον πέντε ελικόπτερα Ka-27.

Συνολικά 24 αεροσκάφη έλαβαν μέρος στις ασκήσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή είχαν αναπτυχθεί τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά που παρακολουθούσαν τις ρωσικές κινήσεις.

Η ρωσική ομάδα μάχης κατευθύνονταν από το πλοίο Διοίκησης “Marshal Krylov”. Το πλοίο αυτό είχε σχεδιαστεί αρχικά να υποστηρίζει εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και na επιχειρεί μαζί με… διαστημόπλοια!

Επτά ρωσικά πλοία πλησίασαν αμερικανική ναυτική βάση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον επτά ρωσικά πολεμικά πλοία πλησίασαν αμερικανική ναυτική βάση στην Χαβάη.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, τα πλοία του Στόλου του Ειρηνικού πλησίασαν στα 40-45 χλμ από τα χωρικά ύδατα της Χαβάης.

Ένα από τα πλοία ήταν το “Marshal Krylov” που εντοπίζει και αποκτά δεδομένα πάνω σε εκτοξεύσεις υπερηχητικών πυραύλων από τις ΗΠΑ.

“Καταστροφή της ρωσικής φρεγάτας Varyag και των S-400”

Η αντίδραση των Αμερικανών, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, ήταν άμεση.

Δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει την καταστροφή της ναυαρχίδας του ρωσικού Στόλου Eιρηνικού, του καταδρομικού Varyag καθώς και συστοιχιών S-400.

Για την ακρίβεια οι Αμερικανοί στο βίντεο έδειξαν το έτερο καταδρομικό Moskva” αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς το συγκεκριμένο καταδρομικό δεν συμμετείχε στην άσκηση στον Ειρηνικό. Αυτό που συμμετείχε είναι το “Varyag”.

Στο βίντεο, αμερικανικές δυνάμεις κτυπούν με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας «Precision Strike Missile» ή αλλιώς «PrSM» το ρωσικό καταδρομικό καθώς και συστοιχίες S-400.

Ρωσικές πηγές σημειώνουν πως “οι Αμερικανοί μπέρδεψαν τα δύο καταδρομικά καθώς το “Moskva” συμμετείχε σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και βρίσκεται στην Μεσόγειο για δοκιμές”.

Δείτε το βίντεο

Ταυτόχρονα, το πυραυλικό σύστημα PrSM προχωρά σε κτύπημα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, καταστρέφοντας συστοιχίες S-400.

Ο Αμερικανικός  Στρατός έχει θέσει το PrSM ως κορυφαία προτεραιότητα, με στόχο να επιταχύνει το ισχύον χρονοδιάγραμμα παραγωγής, ώστε να υπάρχει μια «επιχειρησιακή δυνατότητα» το 2024, να ολοκληρωθούν οι δοκιμές το 2024 και εν συνεχεία έχοντας το «πράσινο φως» να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του πυραυλικού συστήματος.

  • Επίσημα το σύστημα PRSM θα είχε μέγιστο βεληνεκές 499 χλμ. λόγω της Συνθήκης Περιορισμού των Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς (INF) μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ του 1987.

Η απόσυρση όμως των ΗΠΑ από τη Συνθήκη δημιούργησε νέα δεδομένα. Στόχος είναι το PrSM να φτάσει σε ακτίνα 550 χλμ. έναντι των 300 χλμ. του παλιότερου ATACMS.

Image
Image

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.