ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: Όπως κάναμε στη Σμύρνη, θα δώσουμε στους συνεργούς του PKK το μάθημα που τους αξίζει

1 min read

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP, όπου και «επιτέθηκε» στους Κούρδους του PKK και τους συνεργούς τους, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μια αναφορά στην…Μικρασιατική Καταστροφή.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης, λέγοντας ότι το «μάθημα που έδωσαν οι Τούρκοι στη Σμύρνη», εννοώντας τους Έλληνες, «θα το δώσουν και στους συνεργούς των Κούρδων του PKK».

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια Μαρία Ζαχαράκη για το «Έθνος», ο Πρόεδρος Ερντογάν άσκηση σκληρή κριτική εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Κεμαλικοί – CHP) ενώ τους αποκάλεσε  «φασιστικό» κόμμα «που βαδίζει χέρι-χέρι με το φιλο-κουρδικό κόμμα από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη».

Η προκλητική αναφορά στη Σμύρνη

Επίσης, αναφέρθηκε στο «μάθημα» που έδωσαν οι Τούρκοι στη Σμύρνη, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής, το οποίο θα «δώσουν ξανά» στους Κούρδους του PKK και σε όποιους συνεργάζονται μαζί τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήμασταν στη Σμύρνη. Τα αδέλφια μας στη Σμύρνη, που γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει κατοχή και πόνος από κατοχή και σφαγές αμάχων, πιστεύω ότι μπορούν να καταλάβουν απόλυτα. Ακριβώς όπως απογοητεύσαμε όσους προσπάθησαν να επαναλάβουν την εισβολή που ξεκίνησε στη Σμύρνη πριν από έναν αιώνα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά σύνορά μας εδώ και 40 χρόνια, έτσι και τώρα θα δώσουμε στους φυσικούς και πολιτικούς συνεργούς τους το μάθημα που τους αξίζει».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ στην περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ κατά τη διάρκεια επιχείρησης του τουρκικού στρατού.

Με πληροφορίες από: Ethnos

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.