ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα εγκλήματα του Ερντογάν κατά της ανθρωπότητας και οι τουρκικές φυλακές

1 min read

Η μεταχείριση της Τουρκίας στους κρατούμενους, όπως η αναισθητοποίησή τους σε σκοτεινά κελιά σε απομόνωση, αντικατοπτρίζει τα εγκλήματα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνών σχέσεων στο Κέντρο Παγκόσμιων Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη, Alon Ben-Meir.

Επίσης, απαρίθμησε τις κρατήσεις χιλιάδων ανθρώπων για μήνες και μερικές φορές για χρόνια χωρίς να κατηγορούνται ως παραβάτες, «Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό τον Ερντογάν είναι πέρα ​​από τα όρια της απάνθρωπης και ηθικής παρακμής», έγραψε ο Alon Ben-Meir.

Αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων και δολοφονιών, κυκλοφόρησαν ευρέως από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, για την οποία η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί μια θρησκευτική ομάδα γνωστή ως το κίνημα Gülen. Οι καταχρήσεις έχουν τεκμηριωθεί από πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Human Rights Watch.

«Η φυλακή έχει σχεδιαστεί για να σπάσει το πνεύμα και να καταστρέψει την αποφασιστικότητα κάποιου. Για να το κάνουν αυτό, οι αρχές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε αδυναμία, να καταστρέψουν κάθε πρωτοβουλία, να αναιρέσουν όλα τα σημάδια της ατομικότητας – όλα με την ιδέα να εξαλείψουν τη σπίθα που κάνει τον καθένα μας άνθρωπο και τον καθένα από εμάς δημοκρατικό πολίτη”, έγραψε ο Ben-Meir , αναφέροντας τον Νέλσον Μαντέλα, τον πολιτικό ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος εκτίμησε 27 χρόνια φυλάκισης υπό το καθεστώς του απαρτχάιντ.

Η υπόθεση της Τουρκίας δεν είναι τόσο διαφορετική, σύμφωνα με τον Ben-Meir, ο οποίος υποστηρίζει ότι πολλοί από τους κρατούμενους στην Τουρκία κρατούνται σε μεγάλο βαθμό για τους φερόμενους δεσμούς τους με το κίνημα Gülen και η κατάσταση φτάνει σε «σημείο απελπισίας».

Ο Μπεν-Μέιρ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ να προειδοποιήσουν τον Ερντογάν να σταματήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απειλώντας τον με κυρώσεις. Κάλεσε επίσης το ΝΑΤΟ να απομακρύνει την Τουρκία από τη συμμαχία.

«Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από εκείνους που κάνουν κακό, αλλά από εκείνους που τους παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα», δήλωσε ο Ben-Meir, επικαλούμενος τον εξέχοντα φυσικό, Albert Einstein.

Η Τουρκία κατέχει τη δεύτερη θέση στο ποσοστό φυλάκισης – τον αριθμό των φυλακισμένων ανά 100.000 κατοίκους – μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2019.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.