ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικίνδυνη εξέλιξη: ΗΠΑ, Καναδάς & ΗΒ δίνουν ”γη & ύδωρ” στη Τουρκία! – Οι Καναδοί ”σώζουν” τα τουρκικά UAV !

1 min read

Ενώ οι ΗΠΑ έκλεισαν το μάτι για νέα F-16, το Ηνωμένο Βασίλειο άρει τον περιορισμό των εξαγωγών. Ο Καναδάς ετοιμάζεται να εγκρίνει την πώληση φακών για τα SİHA. Ιδού οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής!

Τα πρώτα βήματα για την άρση των εμπάργκο έγιναν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Στις ΗΠΑ παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο η επιστολή που συνιστά την έγκριση της πρότασης της Τουρκίας για αγορά νέου τύπου F-16 και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16. Στην επιστολή, υπογραμμίστηκε ότι υπάρχουν σημαντικά συμφέροντα που υποστηρίζονται από εμπορικούς δεσμούς στον τομέα της άμυνας στις διμερείς σχέσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την άλλη πλευρά, οι διαπραγματεύσεις για τα F-35 που ξεκίνησαν με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πεντάγωνο αναμένεται να είναι πιο έντονες και προσανατολισμένες στο αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα.

Ο Τρας ανακοίνωσε ότι το ΗΒ έχει άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές που ισχύουν για την Τουρκία. Συμφωνήθηκε να ξεπεραστεί το πρόβλημα των αδειών εξαγωγής με τον Καναδά με ανταλλαγή επιστολών.

Η καναδική εταιρεία, επέβαλε εμπάργκο λόγω της χρήσης τουρκικών SİHA κατά τον πόλεμο του Καραμπάχ, όταν το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε τα εδάφη του, χρεοκόπησε.

Το έργο της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένης της συμπαραγωγής του συστήματος αεράμυνας SAMP/T με τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία EuroSam το 2017, ανεστάλη μετά την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία προς τα τέλη του 2019 από την Τουρκία.

Μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ντράγκι στη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ, μια γαλλική αντιπροσωπεία ήρθε στην Τουρκία και πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar συναντήθηκε επίσης με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Lorenzo Guerini και τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Ben Wallace στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: directus.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.