ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πακιστάν: Εξέγερση κατά των ΗΠΑ προαναγγέλλει ο απερχόμενος πρωθυπουργός

1 min read

Ξένες συνωμοσίες βλέπει ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Το Πακιστάν, ένα πυρηνικό έθνος με 220 εκατομμύρια ανθρώπους, βρίσκεται σε πολιτικό χάος, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Ιμράν Χαν, να κάνει λόγο για εξέγερση κατά των ΗΠΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας, στις 8 Μαρτίου, αλλά καθυστέρησε επανειλημμένα, καθώς ο πρωθυπουργός Χαν προσπάθησε να προσκολληθεί στην εξουσία.

Στις 3 Απριλίου, η Εθνοσυνέλευση ψήφισε με αποτέλεσμα ο Χαν να βρεθεί εκτός εξουσίας.  Σε δήλωσή του στο Κοινοβούλιο έκανε λόγο για μια ξένη συνωμοσία με στόχο την εκτόπιση της κυβέρνησης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προδοσία, ενώ κατέθεσε πρόταση στον αντιπρόεδρο να εγκαταλείψει την ψήφο μομφής. Στη συνέχεια, ο Χαν διέλυσε την Εθνοσυνέλευση και ζήτησε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Το Πακιστάν βρίσκεται πλέον σε μια σοβαρή συνταγματική κρίση. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο απερχόμενος πρωθυπουργός προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις, στρέφοντας τα πυρά του προς τις ΗΠΑ. 

«Το Πακιστάν έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1947. αλλά ο αγώνας για την ελευθερία αρχίζει ξανά σήμερα ενάντια σε μια ξένη συνωμοσία αλλαγής καθεστώτος. Είναι πάντα ο λαός της χώρας που υπερασπίζεται την κυριαρχία και τη δημοκρατία του» ανέφερε.

Δημοσίευση στα Social Media