ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεπέρασαν τα 4,5 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την Ουκρανία σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ 

1 min read

Ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 4,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που εδρεύει στη Γενεύη, αναφέρει πως, αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, 4.503.954 άνθρωποι διέφυγαν από τη χώρα.

Περίπου 2,59 εκατ. έχουν πάει στη γειτονική Πολωνία, οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ακολουθεί η Ρουμανία, με περισσότερους από 686.000 και μετά η Ουγγαρία με τουλάχιστον 419.000.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν από τότε μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως αυτές οι διελεύσεις συνόρων δεν καταγράφονται. Δεν καταμετρώνται επίσης, όσοι επέστρεψαν στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή του Κιέβου

Τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή του Κιέβου, που είχε εν μέρει καταληφθεί για εβδομάδες από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε 1.222 ανθρώπους που σκοτώθηκαν μόνο στην περιοχή του Κιέβου», δήλωσε η Ιρίνα Βενεντίκτοβα, μιλώντας στα αγγλικά στη συνέντευξη αυτή όπου έκανε επίσης λόγο για 5.600 έρευνες που έχουν ξεκινήσει για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Βενεντίκτοβα, οι υπηρεσίες της οποίας είναι επιφορτισμένες με τον συντονισμό των υπηρεσιών προκειμένου να εξακριβωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου, δεν διευκρίνισε αν τα πτώματα που ανακαλύφθηκαν είναι μόνο άμαχοι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.