Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έλληνας αλιέας: «Μας πυροβόλησαν έξι φορές οι Τούρκοι» – Δήθεν «ψαράδες» εφαρμόζουν το σχέδιο της Άγκυρας

1 min read

Οι Τούρκοι υποτιθέμενοι «ψαράδες» πυροβόλησαν έξι φορές κατά των Ελλήνων αλιέων ανοιχτά της Λέρου

«Γύρω στις 8:30 είδαμε δύο τουρκικά να πηγαίνουν στα εργαλεία τα δικά μας. Ενημέρωσα τον πρόεδρο των ψαράδων και πήρα το λιμεναρχείο που μου είπε “στέλνω πλωτό”. Εγώ κατευθύνθηκα προς τα εργαλεία τα δικά μου. Εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί. Ήταν συνολικά έξι. Δεν ήταν ευθεία βολή αλλά πυροβολισμοί έπεσαν. Οι δύο ήταν “μπαμ-μπαμ” και οι τέσσερις κατά ρυπάς»περιέγραψε ό,τι συνέβη ο Κώστας Τσίφτης ένας εκ των Ελλήνων αλιέων

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι η πρώτη χρονιά που τα τουρκικά αλιευτικά έρχονται τόσο απειλητικά στις ελληνικές ακτές».

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 από τις 15 Ιουλίου βγαίνουν «γύρω στα 30 σκάφη καθημερινά».

Κατά την εκτίμησή του οι Τούρκοι «θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδιο» ενώ στην ερώτηση για το αν φοβάται τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, ο ίδιος απαντά: «εγώ τι να φοβηθώ; ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Ας με βουλιάξουν, για να προστατεύσω τα εργαλεία μου θα κάνω τα πάντα»Για να μην κοροϊδευόμαστε, αμα αυτοί είναι «ψαράδες» τότε εμείς στο pronews.gr είμαστε αστροναύτες. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο από την Άγκυρα για να μπορέσει να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό.

Κανείς ψαράς δεν πυροβολάει, πυροβολούν οι παρακρατικοί της πρώην JITEM που έχουν παραμείνει ενεργοί εντός της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και οι πράκτορες της ΜΙΤ

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το «ψάρεμα» ευρέως και στην περιοχή των Ιμίων όπου θεωρείται κορυφαίος «ψαρότοπος» για να παρενοχλούν τα ελληνικά ψαράδικα κάθε Ιανουάριο στον περιβόητο «πόλεμο της τσιπούρας»

Συνήθως τα ελληνικά αλιευτικά συνοδευόμενα από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος πηγαίνουν για να εξασκήσουν οικονομική δραστηριότητα όπως επιβάλλει η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και τους περιμένουν τουρκικά «αλιευτικά» συνοδεία πλοίων της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Τότε μάλιστα εν χορώ ο τουρκικός Τύπος κάνει αναφορές για παραβίαση των «τουρκικών χωρικών υδάτων»

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.