ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ισχνή η συμμετοχή των αγροτών

1 min read

Μόλις 18 οριστικές αιτήσεις με σκοπό τη ρύθμιση χρεών αγροτών προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον ΟΓΑ αλλά και την PQH, η οποία έχει αναλάβει τα δάνεια της «κακής» Αγροτικής, έχουν υποβληθεί από τις 27 Ιουνίου που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και για τους αγρότες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Ειδικής Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, συνολικά έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης ένταξης 542 αγρότες.

Σύμφωνα με τα αθροιστικά στοιχεία της γραμματείας, μέχρι σήμερα έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 49.544 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επιχειρηματίες και αγρότες, έχουν υποβληθεί 3.003 αιτήσεις και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία και ρυθμίσει τα χρέη τους με ευνοϊκό τρόπο 213 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πάντως μέσα στους επομένους μήνες θα πρέπει να αναμένονται αλλαγές προσώπων στην Ειδική Γραμματεία Ειδικής Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, καθώς έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον σημερινό γραμματέα Φώτη Κουρμούση.

Ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ η  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (αριθ. πρωτ. 13314/01-08-2018) των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών για την πλήρωση της θέσης Ειδικού Τομεακού Γραμματέα στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων υποψηφιότητας λήγει την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 14:00 μμ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση