ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό και μολότοφ στο τουρκικό προξενείο στο Άμστερνταμ

1 min read

Ένας άνδρας συνελήφθη αφού πέταξε έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχαν me ekισμό και δύο κοκτέιλ μολότοφ στο τουρκικό προξενείο στο Άμστερνταμ το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μικρής έκτασης φωτιά στον μπροστινό κήπο, μετέδωσε το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο περιστατικό, κατά την ίδια πηγή.

Το NOS, επικαλούμενο τον τούρκο πρόξενο Τολγκά Ορκούν, μετέδωσε ότι δράστης ήταν ένας 34χρονος Ολλανδός. Η ολλανδική αστυνομία δεν γνωστοποίησε τα στοιχεία, την εθνικότητα ή το πιθανό κίνητρο του φερόμενου ως δράστη: απλώς επιβεβαίωσε ότι έκανε μια σύλληψη μετά το συμβάν, το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τον Ορκούν, ο οποίος επικαλέστηκε πλάνα από το κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης του χώρου, ο άνδρας πέταξε συνολικά τρεις αυτοσχέδιους μηχανισμούς μέσα στον χώρο του προξενείου αλλά δύο από αυτούς –ο πρώτος ήταν δοχεία με μπογιά σε σπρέι δεμένα μεταξύ τους με ταινία κι ο δεύτερος ένα κοκτέιλ μολότοφ– δεν ανεφλέγησαν. Ο τρίτος μηχανισμός, άλλη μια βόμβα μολότοφ, ήταν αυτός που προκάλεσε τη φωτιά στον κήπο, διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.