ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών του Λιμενικού σε Κύθηρα και Λέσβο – Τουλάχιστον 15 νεκροί στη Λέσβο

1 min read

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου όπου οι ομάδες διάσωσης μαζεύουν όλη νύχτα, και για πολλοστή φορά, πτώματα μεταναστών και ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται.

Μεγάλη, ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στήθηκε από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για τη διάσωση μεταναστών σε Κύθηρα και Λέσβο.

Κύθηρα

Στο νησί των Κυθήρων, ιστιοφόρο με 95 μετανάστες προσέκρουσε στα βράχια λόγω των ισχυρών ανέμων. Το σκάφος περίπου στις 9 παρά το βράδυ εξέπεμψε sos με τις λιμενικές αρχές να δυσκολεύονται ωστόσο να εντοπίσουν το στίγμα του. Εν τέλει εντοπίστηκε κοντά στο λιμάνι του νησιού. Τη στιγμή που σκάφος του Λιμενικού πλησίασε το ιστιοφόρο, αυτό χτύπησε πάνω σε βραχονησίδα με αποτέλεσμα να διαλυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διασωθεί συνολικά 80 άτομα.

Λέσβος

Στη Λέσβο, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης ενημερώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη από τον Ελληνικό Στρατό για βυθισμένη λέμβο στην οποία επέβαιναν 40 μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 5 άτομα και έχουν ανασυρθεί 15 πτώματα. Οι έρευνες συνεχίζονται κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 7 μποφόρ.

Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για ανθρώπους που έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διασκορπιστεί στην ξηρά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.