ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλο Σάββατο: Το ωράριο των σούπερ μάρκετ σήμερα – Τι ώρα κλείνουν

1 min read

Με διαφορετικό ωράριο λειτουργούν σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ, καθώς κάποια κλείνουν νωρίτερα από τις 20:00 που είναι το συνηθισμένο.

Πάντως τα σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοιχτά για πολλές ώρες, οπότε προλαβαίνετε να κάνετε τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για την… μαγειρίτσα και το τραπέζι του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν στις 8/5 καθώς θα είναι κλειστά για 3 ημέρες.

Μεγάλο Σάββατο: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

σουπερ μαρκετ μεγαλο σαββατο, ωραριο σουπερ μαρκετ μεγαλο σαββατο, ωραριο καταστηματων μεγαλο σαββατο

Υπενθυμίζεται ότι το κάθε σούπερ μάρκετ έχει αναρτήσει στο site του το ωράριο λειτουργίας του για το Μεγάλο Σάββατο.

Αναλυτικά για το Μεγάλο Σάββατο:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος 08:00 – 18:00
  • Σκλαβενίτης 08:00 – 19:00
  • Μασούτης: 08:00 – 20:00
  • My Market 08:00 – 20:00
  • Lidl 07:45-21:00
  • Κρητικός 08:00 – 20:00

Μεγάλο Σάββατο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα

Τα Mall, Golden Hall, Athens Metro Mall λειτουργούν το Μεγάλο Σάββατο 04/05: 10:00-19:00 (ελάχιστο) και 10:00-20:00 (μέγιστο).

Το Attica το Μεγάλο Σάββατο από 10:00 μέχρι 19:00.

To River West το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει στις 09:00 και θα κλείσει στις 20:00.

Το Avenue το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει στις 09:00 και θα κλείσει στις 20:00.

To Smart Park – Εκπτωτικό Χωριό το Μεγάλο Σάββατο από 09:00 – 20:00.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα Μεγάλο Σάββατο με ωράριο 9:00 – 15:00.

Μεγάλο Σάββατο: Ήθη και έθιμα σε περιοχές της Ελλάδας

Κέρκυρα: Στις 6:οο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποιείται το έθιμο του τεχνητού σεισμού στο ναό της Παναγίας των Ξένων. Γίνεται μετά το τέλος του «Αποστόλου» και αποτελεί αναπαράσταση του σεισμού που περιγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, ως επακόλουθο θριαμβικό γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου. Στις 9:00 γίνεται η περιφορά του Επιταφίου της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα. Μαζί λιτανεύεται και το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου, που έσωσε τον Κερκυραϊκό λαό από τη σιτοδεία.

Στις 11:00 με το σήμα της πρώτης Ανάστασης και όταν ο Μητροπολίτης ψάλλει το «Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν», οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Κέρκυρας χτυπούν χαρμόσυνα και οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια τους ή τα παράθυρά τους ρίχνουν τους μπότηδες, τα πήλινα κανάτια, γεμάτα νερό, με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι, δεμένα με κόκκινες κορδέλες.

Την ίδια ώρα στην περιοχή της Πίνιας διαδραματίζεται το έθιμο της Μαστέλας. Οι κάτοικοι τοποθετούν ένα βαρέλι γεμάτο νερό και στολισμένο με λουλούδια και κορδέλες και καλούν περαστικούς να ρίξουν κέρματα κάνοντας μια ευχή. Την ώρα της Πρώτης Ανάστασης, κάποιος πέφτει μέσα και μαζεύει τα νομίσματα.

Λεωνίδιο: Οι πιστοί των ενοριών κατασκευάζουν αερόστατα, τα οποία το βράδυ της Ανάσταση απελευθερώνουν για να πετάξουν ψηλά στον ουρανό.

Χίος: Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον Βροντάδο ξεκινά ο ρουκετοπόλεμος, ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην τουρκική κατοχή. Αρχικά, οι κάτοικοι των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, εκκλησιών που βρίσκονται αντικριστά, έφτιαχναν αυτοσχέδια κανονάκια. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, αυτά εξελίχθηκαν σε αυτοσχέδιες ρουκέτες και βεγγαλικά. Η προετοιμασία των ρουκετών αρχίζει μετά το Πάσχα για να είναι έτοιμες την επόμενη χρονιά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.