ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διαχείριση του φράχτη του Ισραήλ κατά μήκος της “Μπλε Γραμμής” | Ένα παράδειγμα που πρέπει να μελετήσει η Ελλάδα για τον Έβρο

1 min read

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), σχετικά με περιστατικό στον “συνοριακό” φράχτη στην λεγόμενη “Μπλε Γραμμη” (Blue Line), ο οποίος χωρίζει το Ισραήλ με τον Λίβανο, η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να μελετήσει τον τρόπο διαχείρισης παρόμοιων περιστατικών τα οποία πιθανόν να προκύψουν στον Έβρο. 

Η ανάρτηση των IDF, έγινε αμέσως μετά από δημοσίευμα λιβανέζικου μέσου ενημέρωσης το οποίο ισχυριζόταν ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), παραβίασαν την προκαθορισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, “Μπλε Γραμμή”. 

Μέσω του βίντεο που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, γίνεται επεξήγηση από τον Εκπρόσωπο Τύπου Διεθνών Σχέσεων των IDF Αντισυνταγματάρχη Jonathan Conricus, ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις δεν παραβίασαν την “Μπλε Γραμμή” αλλά εξήλθαν στη εξωτερική πλευρά του φράχτη ο οποίος βρίσκεται εντός του εδάφους του Ισραήλ.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν την δυνατότητα επίβλεψης και με ηλεκτρονικά μέσα σε περίπτωση παραβίασης ή φθοράς του φράχτη. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να πράξει και η Ελλάδα, αφού στο πρόσφατο παρελθόν, οι παραβιασεις του φράχτη στα “νεκρά σημεία” αποτελούσαν πονοκέφαλο για τις ελληνικές δυνάμεις αφού έπρεπε να περιπολούν συνεχώς και να επιθεωρούν μεγάλες εκτάσεις του φράχτη, για τυχόν παραβιάσεις ή δολιοφθορές.

Για την ιστορία η “Μπλε Γραμμή” επισημάνθηκε το 2000, όταν το Ισραήλ απέσυρε τις δυνάμεις του από τον Λίβανο μετά από περίπου δύο δεκαετίες. Στην απουσία συμφωνηθέντων συνόρων τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν μια…

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Δημοσίευση στα Social Media