ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εσπευσμένα στην Αίγυπτο ο Χαφτάρ: Μαχητικά του LNA βομβαρδίζουν Τούρκους & τζιχαντιστές

1 min read

Εσπευσμένα στην Αίγυπτο ο διοικητής του LNA – Ιπτάμενο ραντάρ της Ελληνικής ΠΑ πλησίον της Λιβύης

Εδώ και λίγες ώρες ο Στρατάρχης Χαφτάρ βρίσκεται στην Αίγυπτο, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Σίσι. 

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως o πόλεμος μπαίνει στην τελική του φάση και τις επόμενες εβδομάδες θα κριθούν πολλά. 

Το Κάιρο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει τους Τούρκους δίπλα στα σύνορά του και θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει. 

Θα εξοπλίσει τον LNA με νέα οπλικά συστήματα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και Αιγύπτιους να μπαίνουν επίσημα στον πόλεμο. 

Ταυτόχρονα, σε μία είδηση που σας μετέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, στην Τουρκία μεταβαίνει αιφνιδιαστικά αύριο ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιεζ Αλ Σαρατζ, για επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σαν κίνηση έχει τη δική της σημασία, καθώς γίνεται σε μια στιγμή όπου η Τουρκία παρεμβαίνει όλο και πιο ανοιχτά στον εμφύλιο της Λιβύης και ενώ επίκειται η χορήγηση στην κρατική της εταιρεία TPAO αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων σε 24 οικόπεδα με βάση το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται στα όρια των 6 ναυτικών μιλίων.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, στην ατζέντα Ερντογάν – Σάρατζ θα είναι η στήριξη που προσφέρει η Τουρκία στην κυβέρνηση της Τρίπολης ενάντια στον στρατάρχη Χαφτάρ, καθώς και οι «εργασίες» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή, μαχητικά του LNA έχουν εξαπολύσει βομβαρδισμούς κατά Τούρκων και τζιχαντιστών, ενώ η Άγκυρα μετράει και άλλες απώλειες σήμερα, καθώς οχήματα Kirpi έγιναν στην κυριολεξία στάχτη. 

Tαυτόχρονα οι Ιταλοί συνεχίζουν να παίζουν ένα ύπουλο παιχνίδι, καθώς ιταλικό κατασκοπευτικό προσγειώθηκε στην Μισράτα. 

Μέσα σε αυτό τον ορυμαδό εξελίξεων, ιπτάμενο ραντάρ Embraer EMB – 145H Airborne Early Warning (757) της Ελληνικής ΠΑ έκανε αποστολή επιτήρησης στα πλαίσια της Επιχείρησης ”ΕΙΡΗΝΗ” σε περιοχή πλησίον της Λιβύης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.