ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης απαντά στον Τσαβούσογλου αντί της… Ελλάδας για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο!

1 min read

Θα νομίζαμε ότι κάποιος επίσημος φορέας από την Ελλάδα θα είχε κάνει αυτό το βίντεο, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτή η περίπτωση.

Η αφωνία της Αθήνας και του ΥΠΕΞ, στον εθνικό ακρωτηριασμό που επιχειρεί η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανής.

Έτσι οι Λίβυοι(!) και πιο συγκεκριμένα ο LNA αποφάσισαν να κάνουν ένα βίντεο που δείχνει όλο το παράλογο των τουρκικών επιχειρημάτων και με την περίφημη «λοξή» συμφωνία με το καθεστώς της Τρίπολης.

Αντί όμως να υποστηρίζει η Ελλάδα τον στρατηγό Χαφτάρ, αφού νίκη του Λιβύη θα σημάνει αυτόματα και την κατάργηση του τουρκο-λιβυκού συμφώνου κάθεται απλώς και παρακολουθεί.

Δείτε το βίντεο του LNA

Την  ίδια ώρα και με τον χάρτη ανά χείρας που δείχνει τις τουρκικές διεκδικήσεις επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου μοιράζει έτσι απλά την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα!

Ο Τσαβούσογλου κρατά τον χάρτη που δημοσίευσε εχθές ο διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Ταγατάι Ερτζιγιές, με ανάρτησή του στο Twitter και στον οποίο φαίνεται καθαρά ο εθνικός ακρωτηριασμός της Ελλάδας, καθώς οι Τούρκοι έχουν πλέον ανακηρύξει δική τους ΑΟΖ θεωρώντας πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Στον χάρτη φαίνονται τα τουρκικά θαλασσοτεμάχια τα οποία έχει μέχρι στιγμής «αδειοδοτήσει» η Τουρκία ενώ για την Κύπρο δεν προβλέπεται  ούτε ένα αφού το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου θεωρεί πως του ανήκει όλη η περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός κρατώντας σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τ/Κ στην ανατολική Μεσόγειο».

Δημοσίευση στα Social Media