ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: Κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού η αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων

1 min read

Την πάγια θέση της Άγκυρας για την επίλυση του Κυπριακού επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού είναι η αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων, όπως επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας στο Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να αναγνωριστεί η κυρίαρχη ισότητα των Τουρκοκυπρίων και το διεθνές status τους.

O πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας πως η αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του Κυπριακού.

Μάλιστα, κάλεσε φίλες χώρες την αναγνώριση του ψευδοκράτους, αξιολογώντας το όραμα της ΤΔΒΚ για μια λύση «χωρίς προκαταλήψεις» σύμφωνα με το Αnadolu.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεσμών στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

Σχετικά με το ξέσπασμα της COVID-19, επεσήμανε πως έχει μετατραπεί σε παγκόσμια απειλή με την πάροδο του χρόνου και περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού, ο οποίος επηρέασε αρνητικά διάφορους τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο και ο τουρισμός.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έκανε ό,τι μπορούσε για να απλώσει μια χείρα βοήθειας εν μέσω της πανδημίας, έχοντας προσφέρει στήριξη σε 160 χώρες και 12 διεθνείς οργανισμούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.