ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεκινά το χάος;-Τούρκοι χωροφύλακες“ξυλοφόρτωσαν” απλήρωτους εργάτες στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου (Βίντεο)

1 min read

Μέρα με την μέρα ξεσηκώνονται οι Τούρκοι εργάτες, φοιτητές, κατά του καθεστώτος Ερντογάν για την οικτρή κατάσταση στην χώρα

ΗΤουρκία διάγει περίοδο μεγάλων εσωτερικών προβλημάτων, και το ενδεχόμενο εσωτερικών αναταράξεων είναι ορατό.

Στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης οι φοιτητές συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, η γυναίκα του Κούρδου πολιτικού Ντεμιρτάς δέχθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για ένα πιστοποιητικό υγείας, ενώ στο Ακούγιου οι απλήρωτοι για μήνες εργάτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή Gülnar της Μερσίνας, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους με την αιτιολογία ότι δεν έχουν λάβει για μήνες τους μισθούς τους και δεν μπορούν να επιβιώσουν πλέον.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας ξέσπασε συγκρούσεις μεταξύ των ιδιωτικών αστυνομικών  και των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του έργου πυρηνικού σταθμού Akkuyu, οι περισσότεροι από τους περίπου 10 χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σε εταιρείες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση εγκαταλείποντας τις εργασίες τους συλλογικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

  • Την ίδια στιγμή κηρύχθηκε «Κόκκινος συναγερμός»μετά την ενέργεια των εργαζομένων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο του εργοστασίου Πυρηνικής Ενέργειας και ζήτησαν να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό οι μισθοί τους.

Στη συνέχεια, πλήθος ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας και κλιμάκιο της τουρκικής στρατο-χωροφυλακής έφτασε στο σημείο σε λίγη ώρα.

Οι φρουροί της ιδιωτικής ασφάλειας ντυμένοι με πράσινα γιλέκα κάλεσαν τους εργαζόμενους να σταματήσουν τη διαμαρτυρία.

Αφού οι εργαζόμενοι δεν τερμάτισαν τη διαμαρτυρία, επενέβησαν ιδιωτικοί σεκιούριτι.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι εργαζόμενοι, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των αστυνομικών της τουρκικής στρατο-χωροφυλακής και των εργαζομένων.

Τα γεγονότα καταγράφηκαν στα κινητά τηλέφωνα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει μισθό στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Ακούγιου, έκαναν την πρώτη τους δράση τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους για μήνες και ότι είχαν προβλήματα με τα οχήματα εξυπηρέτησης, για αυτό και ανέλαβαν δράση κλείνοντας τον δρόμο στο Ακούγιου.

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται και πολύ αυτήν την περίοδο στην Τουρκία, αφού μια εξέγερση σε ένα εργοτάξιο σαν το Ακούγιου, μπορεί να συμπαρασύρει τους αγρότες, τους εργάτες άλλων βιομηχανιών, και πολλούς άλλους σε μια μαζική αντίσταση κατά του καθεστώτος Ερντογάν, που έχει στην πείνα το τουρκικό λαό, για να κατακτήσει δήθεν “Γαλάζιες Πατρίδες” και ΑΟΖ…..στον Ατλαντικό Ωκεανό.       

Δεν πρόκειται για απλές υποθέσεις και ευχολόγια τα περί εσωτερικής κατάρρευσης της Τουρκίας, αλλά για μια ωμή πραγματικότητα που βιώνουν άνω των 1,5 εκατομμυρίου Τούρκοι πολίτες οι οποίοι απολύθηκαν από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τις κατηγορίες ότι είτε είναι γκιουλενιστές είτε συνεργάστηκαν με μέλη της οργάνωσης.

Σε αυτό το νούμερο πρέπει να προσθέσουμε και έναν μεγάλο αλλά αδιευκρίνιστο αριθμό μελών των οικογενειών αυτών στιγματισμένων πολιτών που φυτοζωούν και οι οποίοι, αργά ή γρήγορα θα αντιδράσουν με πολύ βίαιο τρόπο στο στυγνό καθεστώς του Ερντογάν, κάτι που είναι σε γνώση των τουρκικών αρχών.

Εμείς θα λέγαμε ότι το στυγνό τουρκικό καθεστώς τρέμει κυριολεκτικά οποιασδήποτε τυχόν διαμαρτυρίες και ταραχές από όπου και να προέρχονται, αφού γνωρίζει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του τουρκικού λαού ετοιμάζεται να εξεγερθεί ενάντια στην δικτατορία του σουλτάνου, που αφήνει εκατομμύρια Τούρκους χωρίς δουλειά, φαΐ, στέγαση εν μέσω πανδημίας και αυτό είναι σίγουρα η πάσα αλήθεια.
    
Για αυτό και συντηρεί με έντεχνο τρόπο το καθεστώς της Άγκυρας την ένταση με την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να “ταΐσει” μπόλικο “ εθνικιστικό σανό” τους πεινασμένους και εξαθλιωμένους πολίτες του, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.