ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έτοιμος να βοηθήσει για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Λευκορωσίας – Πολωνίας δηλώνει ο Πούτιν

1 min read

Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει για την επίλυση της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, όπου μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν σε περιοχή της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε [στην επίλυση της κρίσης] αν φυσικά, υπάρχει κάτι που εξαρτάται από εμάς» δήλωσε ο Πούτιν όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

Το Σάββαο, ο Ρώσος πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας, στενού της συμμάχου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπερθεματίζοντας, μάλιστα, δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες παρά η Λευκορωσία είναι ουσιαστικά υπεύθυνες για τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, επικαλούμενος τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί για την πρόκληση μιας «υβριδικής επίθεσης» μέσω των πτήσεων που μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τους σπρώχνουν παράνομα προς την Πολωνία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.